Karate Dojo med framgångar i dubbla tävlingar

Under helgen hölls en av Sveriges största karatetävlingar för barn i Stockholm. Samtidigt var det tävling i Halmstad. Adepter från Karate Dojo Katrineholm vann i båda två.

Karate 25 november 2019 16:46

I Stockholm, närmre bestämt i Eriksdalshallen, var det Karate Kid Cup och Svenska Juniorpokalen. Karate Dojo var representerade på båda tävlingarna genom totalt fem adepter.

I Karate Kid Cup hade föreningen fyra deltagare. Där gick det bäst för 12-årige Isac Hellgren som flög igenom tävlingen och tog hem guldet efter att ha vunnit samtliga matcher under helgen. Även Tuva Westlund, Hamid och Laila Moosawi var med där, men föll i knappa förluster.

I samma hall men i en annan turnering gick Hanna Silfverforsen starkt. 14-åringen fick även hon med sig ett pris hem då hon tog brons i Svenska Juniorpokalen.

Längre söderut i landet var det samtidigt Ippon Karate Cup som hölls i Halmstad. Karate Dojo ställde upp med tre deltagare och alla tre fick nytt material att fylla prisskåpen med.

9-åriga Leila Karlsson vann match efter match hela vägen till finalen. Där blev det dock en förlust, men Leila fick ett välförtjänt silver.

Ellen Karlsson gjorde debut i ny klass och gjorde succé direkt. 11-åringen vann alla sina matcher och kammade hem guldpokalen.

Även Anthony Vu gjorde samma resultat som Ellen, vinst i samtliga matcher och en guldpokal i hans sista nationella tävling som 13-åring. Dock är det inte det sista Anthony gör för året. Om tre veckor kommer han åka ner till Venedig för att representera Karate Dojo och Sverige i Karate K1 - Youth League. Jättetävlingen motsvarar ett VM för ungdomar upp till 21 år.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa