Historisk guldglans över Karate Dojo

Det blev tre guld för Karate Dojo i den första tävlingen på ett och ett halv år. Ett av dem dessutom historiskt.

Trion som vann Karate Dojos första lagguld i kata på flicksidan, från vänster Ellen Karlsson, Leila Karlsson och Tuva Westlund.

Karate2021-10-04 12:14

För första gången ställde Katrineholmsklubben upp med ett flicklag i kata. Det skedde i stortävlingen Heian cup i Karlstad, arrangerad av förbundskaptenen Lennart Larssons klubb för 24:e gången.

Och det kunde inte gå bättre. Trion Tuva Westlund, Leila Karlsson och Ellen Karlsson tog guldet i klassen kadett 10–13 år. Som om inte det vore nog tog Tuva dessutom ett individuellt guld, Ellen och Leila var sitt brons.

I den äldre kadettklassen tog klubben tredje guldet. Det var däremot inte lika överraskande eftersom det var EM-tvåan Anthony Vu som vann klassen. Han gjorde det på ett övertygande sätt med tävlingens högsta finalpoäng, 25,32.

– Vi hade fyra deltagare med, som bara tävlade i kata, men som alla fick kliva upp på prispallen och ta emot fem medaljer. Med det blev vi fjärde bästa klubb i medaljstatistiken. Det är en imponerade start på tävlingssäsongen, säger Karate Dojos ledare Jackie Vu.

Karlstadtävlingen, som lockade 250 deltagare och som också innehöll ett landslagsläger där Anthony var med, var inledningen på en intensiv höst. Om ett par veckor väntar uppdrageringar i egna klubblokalen och helgen därpå åker Anthony till Bosön för landslagsläger.

Oktober avslutas sedan med SM i Helsingborg. Där får Anthony finna sig i att bära favoritskapet. Den här gången är han inte ensam från Karate Dojo då Tuva debuterar i klassen kadett. Efter SM blir det NM i norska Stavanger innan Anthony åker till Venedig och tävlar i Youth league.