Dubbla SM-guld till Karate Dojo

Av alla deltagare på SM nådde Anthony Vu tävlingens näst högsta resultat. Hans SM-guld var väntat. Desto roligare var att Karate Dojos andra deltagare Tuva Westlund också vann – på sin födelsedag.

Anthony Vu och Tuva Westlund gjorde båda SM-debut - och fick lämna mästerskapet i Helsingbord med varsitt guld.

Karate2021-11-01 14:08

Tuva började med karate för fyra år sedan. Under hösten har hon bland annat varit med och tagit klubbens två första lagguld för flickor i kata.

För att få tävla i SM krävs att man är 14 år. Det fyllde Tuva på lördagen. Samma dag som SM avgjordes.

SM-debuten kunde inte blivit så mycket bättre.

Tuva vann sina tre matcher och fick fira 14-årsdagen med en prisutdelning där hon fick ta emot guldet.

– Det är den bästa födelsedagspresenten jag har fått, säger Tuva.

Trots tävlingsvanan var hon nervös inför tävlingen i Helsingborg. En ny klass innebar också nya motståndare. Men det blev seger i första matchen och Tuva var klar för semifinal. Hon vann den också.

– Finalen blev min svåraste match. Men det kändes ändå som att jag var bäst och skulle få guldet, säger Tuva som fick rätt.

Att Anthony Vu skulle vinna sin kadett-klass i kata var inte lika överraskande. Nyligen uppgraderades han till första dan och det var klasskillnad när SM inleddes. I första matchen fick han poäng 25.52. Det var inte bara nytt personligt rekord – det var också den näst högsta poängen som delades ut under hela mästerskapet. Bara segrare i herrarnas seniorklass fick bättre betalt för sin insats.

undefined
Anthony Vu tog inte bara ett SM-guld. Urban Andersson från förbundet var också på plats och delade ut ett stipendium på 10 000 kronor för Anthonys EM-silver tidigare i höstas.

Anthony var lite osäker på formen efter att ha varit sjuk veckan före SM. Men han oroade sig i onödan.

– Känslan kom tillbaka ganska snabbt och jag kände mig stark när tävlingen väl kom igång, säger Anthony som efter höstens EM-silver nu tog sitt första SM-guld.

– Semifinalen var min jobbigaste match. Men i finalen var jag ganska trygg, säger Anthony.