Från att ha varit Sveriges mest framgångsrika klubb följde några blytunga år för KKK. Nu har klubben fått näsan över vattenytan igen och med envishet har det växt fram både en bredd och ungdomselit.
Den verksamheten biter inte ett virus på.
De äldre ungdomarna har tränat hela vintern, både i gymmet i klubbhuset på Djulösjön och i kanoten. Nu har också träningens för de yngre dragit igång och snart startar kanotskolan för unga nybörjare och friluftspaddling för vuxna.
Så långt skulle det kunna vara vilken säsong som helst. Men det finns en stor skillnad. Tävlingskalendern är tom. Än är inte alla tävlingar inställda, men det står frågetecken bakom många.
– Det blir inget SM i Halmstad och Örkelljunga i juni, men vi hoppas fortfarande på att det ska kunna arrangeras senare i sommar, säger Karin Lagmyr i KKK.
Några tävlingar på Djulösjön, som tiomannastafetten, har flyttats utan att något nytt datum är bestämt.
För Gustav Braxsiö, Janis Persson och Lukas Scholling-Borg som alla börjat etablera sig i Sverigetoppen i sina klasser saknas dock inte energi. De fortsätter att träna sju dagar i veckan, ofta två pass om dagen. Det gäller även Casper Przbyla, Jesefine Malmsten och Oliver Malmsten som alla var uttagna i landslaget och paddlade nordiska mästerskapen under 2019.
– Det är fortfarande lätt att träna för att det är så roligt. Det är medidativt för hjärnan att få paddla ut på vattnet, säger Janis Persson.
– Man får försöka titta ännu längre fram bara, det är ju inte bara det här året vi tränar för, säger sistaårsjunioren Lukas Scholling-Borg som tog SM-guld i K2 tillsammans med Oliver Malmsten förra året.
Lukas har också tränat tillsammans med förra KKK:aren och landslagskanotisen Dennis Kernen.
– Det är riktigt bra sparring som jag lärt mig väldigt mycket av, säger Lukas.
Men det är tävlingarna som skapar nerv. Därför undersöker KKK om det är möjligt att väcka liv i Sörmlandspaddeln igen.
– Tävlingarna ger lite extra motivation och gemenskap. Vi ska se om vi inte kan arrangera några mindre tävlingar. Dessutom hoppas vi fortfarande på att den årliga besättningsregattan i slutet av säsongen ska kunna köras som planerat, säger Karin Lagmyr och fortsätter:
– En annan idé är att göra utflykter och paddla på andra sjöar i sommar för att upptäcka nya miljöer. Vi är inte alltid beroende av banorna i Djulösjön.