Ny K4 till KKK tack vare pengar ur jubileumsfonden

En ny och elva meter lång K4 har landat i kanothuset vid Djulö.

Tack vare ett bidrag från jubileumsfonden kunde KKK köpa in den nya K4 som här hålls fram av Thilda Carlsson, Isabella Fullborn, Gustav  Nilsson och Ioannis Mavratzotis.

Tack vare ett bidrag från jubileumsfonden kunde KKK köpa in den nya K4 som här hålls fram av Thilda Carlsson, Isabella Fullborn, Gustav Nilsson och Ioannis Mavratzotis.

Foto: Torbjörn Ek

Kanot2022-05-09 21:58

KKK är klubben som genom åren fostrat världsstjärnor. Den senaste är världsmästaren från 2021, Dennis Kernen.

Nu bygger klubben för en ny generation paddlare, som redan i säsongspremiären i Jönköping visade att de ska vara med i Sverigetoppen i år. Precis som förra året.

Men KKK 2022 är så mycket mer än elittänk. Paddelsystrar är ett integrationsprojekt som fick ett bra gensvar förra året och motionspaddlingen har hittat nya entusiaster. Nu hoppas klubben också på att kanothuset vid Djulö om omklädningsrummen i skogsdungen strax bakom ska rustas och anpassas även för dem med en funktionsnedsättning.

För att möta intresset sökte KKK pengar ur Länsförsäkringars jubileumsfond. Anledningen var att det saknades en stadig K4:a för besättningsträning för klubbens yngre kanotister.

Så förstå glädjen i klubben när den beviljades 40 000 kronor i bidrag.

– Det är mycket pengar. Samtidigt får klubben lägga till nästan lika mycket för att köpa kanoten. Men det har vi gjort och nu finns den i klubbhuset vid Djulö, säger ordföranden Torbjörn Ek.

Kanot handlar mycket om individuella lopp i K1. Men det finns inte mycket som är mer fascinerande än att se ett K4-race med farten och framförallt besättningens samspel.

– Det roliga med besättningar, både i K2 och K4 är att det i dag är ganska vanligt med mixade besättningar, där både pojkar och flickor kör tillsammans. Nu har vi fått möjligheten att utöka den verksamheten genom bidraget från jubileumsfonden, säger Torbjörn Ek.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!