KKK:arna paddlade hem sex SM-medaljer

Sprint-SM i Örkelljunga blev ett medaljmästerskap för KKK. Marathonmästerskapet blev inget undantag. Facit: Sex SM-medaljer varav två guld.

Fem framgångsrika KKK-ungdomar efter SM i shorttrack och marathon. Från vänster Oscar Hellgren, Elsa Jansson, Viktor Tinins, Noah Ekestål och Dmitrij Tinins.

Fem framgångsrika KKK-ungdomar efter SM i shorttrack och marathon. Från vänster Oscar Hellgren, Elsa Jansson, Viktor Tinins, Noah Ekestål och Dmitrij Tinins.

Foto: Tatjana Tinina

Kanot2021-09-13 22:01

Vid Eklundsnäsbadet i Södertälje avgjordes ungdomarnas shorttrack och marathon. I båda grenarna är det längre distanser än på sprint som gäller och dessutom ingår ett antal lyft utmed banan där kanotisterna springer en sträcka på land med sin kanot.

Elsa Jansson körde det längsta loppet av alla KKK:arna. Marathonbanan för D18-tjejerna var inte mindre än två mil. Men Elsa hade kraften och orken och paddlade hem en bronsmedalj. Dagen före var hon bara 15 sekunder från att också ta en medalj i shorttrack, 3,2 kilometer, men slutade femma.

Ännu roligare blev två dagars tävlande för Dimitrij Tinins som knep dubbla guldmedaljer i H14. Som så ofta i tuff konkurrens med klubbkompisen Oscar Hellgren, som tog dubbla bronsmedaljer. Dessutom körde killarna till sig ett silver i K2:an i shorttrack.

Men inte nog med det, Dimitrij och Oscar lade beslag på de två topplaceringarna i Svenska ungdomscupen som avgjordes parallellt med SM.

Katrineholmsklubbens framgångar stannade inte där. I P11, klassen som är för ung för att gälla som SM testades för första gången en ny tävlingsform med ett inledande seedningslopp som följdes av en jaktstart i marthon. Där vann Viktor Tinins, som också paddlade hem segern i shorttrack. I P12 tog Noah Ekestål brons i marathon och han slutade femma i shorttrack. Tillsammans tog grabbarna dessutom hem segern i K2 shorttrack över 1 600 meter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!