Katrineholmsduo har laddat för UNM

Nästa helg, 6-7 augusti, avgörs UNM i kanot i finska Tammerfors och två talanger från Katrineholm återfinns i deltagarlistan.

Katrineholmsduon Dimitrij Tinins och Oscar Hellgren tillsammans med landslagsledarna Lovisa Sandström, Conny Edholm, Ebba Thor och Kalle André är rdo för NM i Tammerfors.

Katrineholmsduon Dimitrij Tinins och Oscar Hellgren tillsammans med landslagsledarna Lovisa Sandström, Conny Edholm, Ebba Thor och Kalle André är rdo för NM i Tammerfors.

Foto: Stellan Nilsson

Kanot2022-07-28 18:00

Snart 15-årige Dimitrij Tinins från KKK ska tävla mot ett år äldre deltagare liksom hans tidigare klubbkompis, Oscar Hellgren, numera representant för Norrköpingsklubb Bråviken.

Båda två har under några dagar finslipat formen under ett träningsläger vid Djulö tillsammans med övriga i den svenska truppen.

– Det här ska bli jätteroligt och att få representera landslaget i ett NM och det är en dröm som gått i uppfyllelse, säger Oscar Hellgren och Dimitrij kan inte göra annat än att nicka instämmande.

Gemensamt för båda att de har ytterligare ett års tävlande framför sig i P16-klassen.

– Vi är egentligen för unga, men jag känner mig ändå väldigt laddad för uppgiften och ska försöka ta medalj på någon av sprinterdistanserna, säger Dimitrij.

Oscar Hellgren vill ogärna tala om sina egna funderingar inför NM-ävntyret.

– Jag ska paddla på så fort jag kan och sedan får vi se vad det kan bli för placeringar, säger han.

Landslagsledarna Lovisa Sandström och Conny Edholm poängterar att den svenska truppen åker båt till NM nästa torsdag för att i första hand ha roligt och sedan göra sitt allra bästa i varje lopp.

– Om det sedan kommer att sluta i en och annan medalj så är det bara att tacka och ta emot, menar Conny Edholm.

Någon press på truppen lägger absolut inte ledarna.

– Men man vill ju alltid prestera och det blir intressant att se hur långt man räcker till, menar Tinins som förutom sitt eget deltagande i K1 också ingår i besättningen i K4.

'

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!