Spekulationer om huruvida Charlotte Kalla kommer att lägga av efter den här säsongen har dragit i gång efter att den svenska skidstjärnan inte hittat toppformen. Själv säger hon sig inte ha fattat något beslut än utan just nu bara fokuserar på den här säsongen – som den här veckan har tagit åkarna till nästa års VM-plats: tyska Oberstdorf.

Gillar banorna

Trots rapporter om snöbrist är Kalla nöjd med slingan som åkarna fått testa – 3,75 kilometer med hårda spår och breda banor, enligt 32-åringen som kör skiathlon på lördagen.

Det är den klassiska delen på VM-banan som vi kommer att åka både klassiskt och skejt på i morgon, som jag har förstått. Sedan har man kunnat spana ut och tänka att här kommer den gula banan (fristilsbanan på VM) att dras, säger Kalla.

TT: Ser du dig själv på VM nästa år när du är där och åker?

Ja, men det är verkligen något som man försöker passa på att suga åt sig, när man får kika på banprofiler och framför allt att vara här på plats och se ungefär vart banorna kommer att gå.

Förhoppning om mer

Banorna verkar åtminstone inte tala för att hon skulle lägga av. Tvärtom – hon gillar det hon ser av kommande VM-banor.

De har gjort om lite, den här banan har en stigning som jag inte varit uppför tidigare och sedan har de dragit spåren väldigt fint utför, så det känns som att det kommer bli fin harmoni i åkningen. Bättre än tidigare när det varit ganska skarpa kurvor just innan upploppet, säger Kalla.

Just skiathlon är den distans där hon har med sig sin främsta världscupplacering individuellt från den här säsongen, en sjätteplats i Lillehammer i december. Men även om topplaceringarna uteblivit och Kalla ofta slutat omkring plats tio avfärdar hon bestämt att motivationen tryter.

Jag tycker att det är jättemånga chanser kvar. Den här världscupsäsongen är lång och touren som kommer gå mellan Östersund och Trondheim kommer ju bli otroligt speciell och en folkfest. Så jag har en förhoppning om att det finns mer att få ut för mig och jag glädjer mig till varje gång jag har chans att stå på startlinjen.