KAIK nollat trots rejält lyft

Katrineholms AIK har som väntat fått en tuff start i comebacken i division 1. Mot Vendelsö och Stallis blev det visserligen ett rejält lyft jämfört med premiären. Men KAIK blev nollat i båda matcherna.

23 september 2019 13:01

I hemmapremiären mot Norrköping hade KAIK-spelarna det mycket jobbigt och lagsiffran 5574 poäng var minst sagt blek.

I bortamötet med gruppledande Vendelsö däremot rasade käglorna lättare. Två spelare var en bra bit över 900, med Tommy Wigganders 969 som bästa siffra före Sören Blomgrens 946, blev KAIK:arnas lagfacit över 1000 poäng bättre än i första matchen.

Ytterligare tre spelare presterade pari eller mer, Kent Johansson 838, Mattias Steiner 826 och Lars Blomgren 800.

Ändå räckte det inte.

KAIK vann visserligen sista serien med 4–1, men det var i ett skede då Vendelsö redan hade avgjort matchen och till slut vann med 12–8.

I helgens andra match väntade Stallis. Nu tappade alla KAIK-spelarna och störst blev raset för Tommy Wiggander som bara fick ihop 755. Lagsiffran var dock fortfarande avsevärt bättre än i premiären, men KAIK var inte i närheten av seger.

Det blev förlust i alla fyra serierna, 5–0, 4–1, 3–2 och 4–1, totalt 16–4. Individuellt bäst i KAIK var Sören Blomgren med 848 och han följdes av Alexander Karlsson med 820 och Kent Johansson 814.

En liten tröst kan vara att inte ens en upprepning av siffrorna mot Vendelsö hade räckt för att vinna matchen mot Stallis.

Närmast väntar hemmamatch mot Hammarby som också fått en tung start på serien och är, precis som KAIK, nollat så här långt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Göransson