Jonathan räddade KSK-poängen

KSK tog en viktig poäng i seriefinalen mot IFK Nyköping på bortaplan. Det var en match som till slut slutade ganska rättvist, 1–1 (0–0), men där hemmalaget var klart bättre i första och KSK klart bättre i andra.

13 juni 2018 13:11

I första halvlek var det en spelare i KSK som får godkänt, målvakten Jonathan Bergstedt, och han får inte bara ett plus av tränaren Martin Halvarsson, utan trippla plus som Halvarsson uttryckte det.

– Han räddade oss helt klart och de hade lätt kunnat ha haft ledningen med två-tre mål, erkände Martin Halvarsson.

Men i andra halvlek ryckte KSK upp sig, och en kombination av några korrigeringar inom laget och att IFK Nyköping tröttnade gjorde att KSK fick till ett ledningsmål i den 75:e minuten då Pontus Fredriksson spelade fram Sanjin Karic som helt fri chippade in 1–0. Men trots att KSK då hade tagit över matchen helt och jagade ett 2–0-mål så var det IFK Nyköping som fick till en kvittering. Något som var en följd av att försvarsresen Micke Johansson precis fått utgå skadad.

Vad det gäller spelarkritik så gjorde kanske Jonathan Bergstedt sitt livs match och jämfört med honom så var det ingen annan KSK:are som förtjänade överbetyg.

Seriesegern är inte klar ännu, men KSK leder serien med nio poäng före trean (två lag går upp), och det är 21 poäng kvar att spela om. Så det ska väldigt mycket till för att KSK ska tappa det här, speciellt som de svåraste bortamatcherna nu är avklarade.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ronny Falck