Jimmy fick hela byn på fötter: "Snacka om levande landsbygd"

Det finns sportord som missbrukas. Succé är ett av dem. Men ska det användas en enda gång är det för fotbollsskolan i Marsjö/Byle.

27 maj 2019 11:00

Aldrig kunde Jimmy Larsson ana framgången. Till Tisnarvallen i Byle kommer deltagare inte bara från byn. De åker från Skedevi, Läppe och till och med Hampetorp. Till första träningen kom 58 barn. De var 68 på den andra och över 70 på den tredje. Kommer det fler i kväll måste kioskpersonalen koka mera korv.

Det är så mycket glädje och lek.

– Snacka om levande landsbygd, säger Catarina Rydberg, mormor till 15 månder gamla Gillis som leker med bollen men ännu är lite för ung för att delta.

Det är på Jimmy Larssons initiativ fotbollsskolan startat.

– Det fanns en efterfrågan när flera av våra egna A-lagsspelare har barn i åldern att de vill börja spela. Och när inte jag längre är A-lagstränare fick jag lite tid över, säger han och har en förklaring till framgångskonceptet.

– Vi vänder oss till alla barn från 3 år och uppåt. Därför är det många familjer som kommer med både två och tre barn. Nu behöver de inte skjutsa flera dagar i veckan till olika träningar utan alla kan vara med samtidigt, säger Jimmy.

Han och de andra ledarna, många av A-lagsspelarna, får tillsammans med föräldrarna som ställer upp med sig barnen på alla övningar. Knepet är leken före allvaret, där barnen får vara med och bestämma. När de ska springa får de välja att göra det som ett flygplan eller maxa farten samtidigt som de låter som en racerbil. Den här kvällen blir det skott, bredsidor och nickar för dem som törs innan träningen avslutas med samkväm och kokt korv med bröd.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Göransson