Timrå bröt förlustsviten – skrällvann mot Leksand

Lite julledighet gjorde susen för SHL:s bottenlag, Timrå och Djurgården. Timrå körde över Leksand och vann med 5–1 – medan Djurgården till sist slog Rögle med 5–4 efter att Marcus Sörensen avgjort i förlängningen.
–Det är starkt av oss att vinna ändå, säger Sörensen i C More.

Timråtränaren Fredrik Andersson.

Ishockey2021-12-26 18:25

När Leksand och Timrå mötts tidigare under säsongen har dalalaget fått med sig dubbla segrar. Men så var det inte i annandagshockeyn, dit lagen kom efter lite julledighet – och med fyra raka förluster vardera i bagaget.

Den här gången var det Timrå som fick bryta förlustsviten. Laget hade skapat sig en fyramålsledning redan halvvägs in i andra perioden – och hade fortfarande tre måls marginal i periodpausen efter att Leksand reducerat.

I sista perioden utökade hemmalaget ledningen till 5–1, vilket blev slutresultatet.

I och med förlusten fortsätter Leksands kris – och dessutom får de den närmsta tiden klara sig utan Jesper Kandergård, som drog på sig matchstraff efter charging i tredje perioden.

Sörensen hjälte för Dif

I segern spelade Timråmålvakten Sami Rajaniemi en viktig roll – Leksand hade betydligt fler skott på mål än Timrå, men Rajaniemi blockerade 32 av dessa.

Djurgården såg ut att gå samma väg och hade inför sista perioden även de en 4–1-ledning – men Rögle slog tillbaka med full kraft i sista perioden, lyckades kvittera med knappt två minuter kvar av ordinarie tid och tog matchen till förlängning.

Där fick dock Dif utdelning ändå när Marcus Sörensen, som kom till Djurgården från NHL-laget San Jose, gjorde det avgörande målet.

Framöver tror han att laget kan börja få med sig resultaten.

– Det kommer att komma en vinnarmentalitet, säger Sörensen till C More efter segern.

Örebro vann efter märkligt mål

För sjunde SHL-matchen i följd slutade Luleås match oavgjort vid full tid. Och den här gången blev det förlust, mot Örebro, efter ett mycket märkligt mål i förlängningen.

Örebros Nick Ebert kom fri och lyckades stöta till pucken innan hans skridskor slogs undan av en Luleå-spelare och han föll på målvakten Joel Lassinantti. Pucken gick då in under målvakten samtidigt som målburen flyttades.

Situationsrummet kontaktade domarna och efter en intensiv dialog beslöt man att godkänna målet.

– Eftersom det var en röd spelare (Luleås) som orsakade kontakten (på målvakten) stoppas inte spelet. Och pucken går över linjen där målet skulle ha stått, förklarar domaren Mikael Nord beslutet att godkänna målet, till C More.

Nord säger att han aldrig tidigare varit med om en liknande händelse.

– Men vi är trygga i vårt beslut, det var till 100 procent ett rätt beslut.

Luleå ledde med 2–0 efter två perioder, men Örebro vann matchen med 3–2.

Örebros avgörande Nick Ebert skadade handen eller armen i samband med att han for in i målvakten och målburen.

Skellefteå besegrade Oskarshamn med 4–1 och har i och med segern tagit serieledningen.