Luleå vidare i SM-slutspelet

Det blir Luleå som går till semifinal i SM-slutspelet i ishockey efter den tredje och avgörande matchen mot Djurgården. Norrbottningarna vann med 3–2.

Luleå går vidare i SM-slutspelet efter att ha vunnit tredje och avgörande matchen mot Djurgården. Arkivbild.

Ishockey2022-03-17 21:15

I fjol tog Luleå SM-guld i ishockey men det såg ut som att laget skulle bli utslagna redan i kvartsfinal av Djurgården – men Luleå kom igen och tvingade fram en tredje och avgörande match.

I den tredje och avgörande matchen var det Luleå som tog ledningen redan efter drygt 10 minuter, men fler mål blev det inte i första perioden.

Det blev istället Djurgården som kunde kvittera till 1–1 genom Fanny Rask åtta minuter in i den andra perioden. Men sen kom Luleå tillbaka i matchen och inför tredje perioden hade de ledningen med 2–1.

Så fortsatte det ända till slutsignalen gick, men Djurgården kom inte närmre än 3–2, vilket blev slutresultatet.

I den andra matchavgörande kvartsfinalen var det Linköping som kunde dra det längsta strået och gå vidare till semifinal. Där tog hemmalaget ledningen fyra gånger om medan SDE inte fick in en enda puck. Matchen slutade 4–0.

Modo utjämnade kvartsfinalserien mot HV71 och nu tvingas lagen till en tredje och direktavgörande match i Husqvarna Arena. Den andra matchen slutade 3–1 till Modo.

Sedan tidigare är Brynäs klara för semifinal efter att ha vunnit mot Leksand i två raka matcher.