Fabian Lysell närmar sig JVM-spel

Fabian Lysell har missat de två första JVM-matcherna på grund av sjukdom. Men forwarden närmar sig spel och siktet är inställt på matchen mot Schweiz på nyårsafton.

Fabian Lysell, i Boston Bruins, är en av nyckelspelarna i Juniorkronorna. Nu är han på bättringsvägen efter att ha varit sjuk under JVM. Arkivbild.

Fabian Lysell, i Boston Bruins, är en av nyckelspelarna i Juniorkronorna. Nu är han på bättringsvägen efter att ha varit sjuk under JVM. Arkivbild.

Foto: Corey Sipkin/AP/TT

Ishockey2021-12-28 23:05

Lysell kände sig tidigare under turneringen hängig och har därmed inte funnits med på isen i Red Deer. Han har dock testats negativt för covid-19 och har stegvis börjat att närma sig spel.

Han är inte där än, men läget har ljusnat.

– Fabian kör fysträning i dag (tisdag). Han ska belastas lite och se hur han svarar på det. Sedan är planen att han kanske är på is i morgon och kör ett fyspass i samband med matchen (mot USA) och full träning på torsdag, säger förbundskapten Tomas Montén.

Det blir alltså inte spel för Lysell mot USA natten till torsdag – om den matchen ens blir av. I skrivande stund är det oklart på grund av positiva coronafall i det amerikanska laget och ett beslut är att vänta under onsdagen.

I stället hoppas Montén på att Lysell är tillgänglig i den avslutande gruppspelsmatchen mot Schweiz på nyårsafton.

– Det är den som ligger närmast till hands just nu. Sedan måste han vara fit for fight också. Vi har en bra konkurrenssituation i laget men vår förhoppning är att han ska kunna köra i gång, säger han.

Ett annat frågetecken på forwardssidan är Daniel Torgersson. Forwarden lämnade isen i 3–0-segern mot Slovakien natten till tisdag efter att ha åkt på en smäll.

– Vi tittar på honom under dagen men efter det första testet så tror vi inte att det ska vara någon jättefara. Men det är svårt att säga redan i dag så vi får ta det dag för dag, säger Montén.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!