"Det Àr kul att spela hockey sÄ hÀr"

Katrineholms HF hade sin seriepremiĂ€r under förra lördagen. Det blev förlust efter tappad 2–0-ledning. "Lite öl i bussen pĂ„ hemresan sen hade vi glömt det", sĂ€ger trĂ€naren Ola Larsson med ett skratt.

Mycket glÀdje pÄ KHF:s trÀningar, som till exempel efter att lagkamraten missat mÄl pÄ frilÀge.

Mycket glÀdje pÄ KHF:s trÀningar, som till exempel efter att lagkamraten missat mÄl pÄ frilÀge.

Foto: Viktor Runsten

Ishockey2019-11-13 22:22

I division 4 Östergötland finns det bara sju lag, dĂ€rför blir det bara tolv matcher för Katrineholms HF den hĂ€r sĂ€songen. TrĂ€naren Ola Larsson kan tycka att det bĂ„de Ă€r trĂ„kigt och bra att det inte blir sĂ„ mĂ„nga matcher pĂ„ en sĂ€song.

– Vi har inga ambitioner, vi ska inte gĂ„ upp i trean, vi kan inte heller Ă„ka ur. Det hĂ€r Ă€r grabbar som har samlats för att det ska vara lite kul att spela hockey, sĂ€ger Ola.

Det Àr ett Äterkommande tema för den hÀr upplagan av KHF. NÀr trÀningen vÀl Àr igÄng Àr det mycket tjo och tjim och glada miner. Med bland annat tre spelare frÄn J18-laget Àr den dryga 20-mannatruppen Àven ett ungt lag med 21 Är i snittÄlder enligt Ola.

– Jag tittade lite pĂ„ de andra lagen och dem ligger uppĂ„t 26-27 Ă„r, sĂ„ det Ă€r ganska stor skillnad.

Fem eller sex av de resterande lagen i division 4 Östergötland Ă€r lag som Ola beskriver som division 3-lag som inte vill gĂ„ upp en nivĂ„ för att slippar mer resor och trĂ€ningar. DĂ€rmed Ă€r de överlĂ€gsna mot lag som KHF.

– Vi vet vad vi stĂ€lls mot för motstĂ„nd och vi skiter egentligen i det. Vi pratar om det en minut efter matchen sen slĂ€pper vi det, sen Ă€r det glad stĂ€mning igen. Det Ă€r det jag försöker verka för.

Han har varit ledare inom hockey i olika befattningar sedan 1987, med start i hemorten Flen, och har trÀnat mÄnga av dagens trupp sedan dem var barn. Han har Àven fÄtt förfrÄgningar om mer ambitiösa uppdrag, men Ola trivs vÀldigt bra dÀr han Àr nu, i sin tredje sÀsong i KHF:s A-lag.

– Jag Ă€lskar det hĂ€r med ishockey, det Ă€r dĂ€rför jag Ă€r med hĂ€r. Det fĂ„r man nĂ„gonstans tro att de hĂ€r killarna ocksĂ„ gör, trots att vi inte har nĂ„gra ambitioner mer Ă€n att vi genomför vĂ„r sĂ€song. Tar man en placering eller tvĂ„ i en serie sĂ„ Ă€r det roligt och sĂ„ fort pucken slĂ€pps sĂ„ vill man vinna oavsett sammanhang, sĂ„ Ă€r det sĂ„klart.  Vi har valt att vi gör sĂ„ gott vi kan pĂ„ den nivĂ„n vi Ă€r.

Ola menar att det Àr svÄrt att ha hög ambitionsnivÄ inom hockey i stÀder som Katrineholm och Flen.

– Det inte Ă€r hockeyorter, det finns inga traditioner. Det ser man om man tittar pĂ„ pojklagssidan, det Ă€r dĂ„ligt med lag bakom och det kommer bli ett problem om ett antal Ă„r nĂ€r det inte fylls pĂ„ underifrĂ„n.

Men en spelare som helt och hÄllet köpt lÀttsamheten Àr Casper Blanck. 23-Äringen tycker det Àr kul att spela hockey igen efter fem Ärs uppehÄll.

– Det Ă€r kul att spela hockey sĂ„ hĂ€r. Man ska ha roligt pĂ„ isen, sĂ€ger han.

Ola Larsson gillar att basa över ett lag dÀr huvudfokus Àr att ha kul.
Ola Larsson gillar att basa över ett lag dÀr huvudfokus Àr att ha kul.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!