Backveteranen: "Avundsjuk på de unga"

Backtuffingen Johanna Fällman, 31, var besviken efter storförlusten mot Kanada i kvartsfinalen. Men tror på en ljus framtid för det unga laget.
–Jag känner mig jävligt tom. Och så är jag avundsjuk på de unga för att de har någonting på gång, säger hon efter OS-uttåget.

Sveriges Johanna Fällman (5) och hennes lagkamrater deppar efter storförlusten mot Kanada.

Sveriges Johanna Fällman (5) och hennes lagkamrater deppar efter storförlusten mot Kanada.

Foto: Andreas Hillergren/TT

Ishockey2022-02-11 18:10

Känslorna flödade för Luleåbacken som gjort 214 landskamper.

Hon debuterade i landslaget redan säsongen 2008-09 och ser nu något nytt och lovande som är på gång.

Efter landslagsstrejken hösten 2019 har förbundet också visat en vilja att satsa på Damkronorna. Positivt så klart, tycker Fällman, men bittert att det kommer först nu.

– Lite så känns det. När man var 18 år hade man stora drömmar och allt kändes så självklart. Sedan gick det bara utför. Vår generation har haft det tufft, säger hon.

Fällman säger inte att det är färdigspelat i landslaget, men hon inser att hon kanske inte är med så länge till i det nya landslaget med 16 OS-debutanter i Peking.

– Man är ju inte med automatiskt. Det är ju en uttagning för varje enskild turnering. Får man frågan får man tänka på det då, säger hon.

Det som återstår av säsongen för landslaget är B-VM i Frankrike. Efter två raka inställda turneringar på grund av covid-19 ska landslaget återta sin plats i A-VM.

Hon ser en ljus framtid, trots 0–11 mot Kanada.

– Det är fan inte lätt att spela mot sånt här motstånd när man aldrig har gjort det förut. Det går inte att berätta i förväg, det måste man ha testat. Jag tror de här kommer att göra någonting riktigt bra, men det kommer att ta ett tag, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!