Oscar Rohlin uppges återvända till SSL

I oktober bröts Oscar Rohlins kontrakt med FBC Kalmarsund. Enligt uppgifter är Rohlin nu klar för seriekonkurrenten Jönköpings IK. Debuten kan komma redan på torsdagskvällen.

Oscar Rohlin uppges vara klar för ny Smålandsklubb i SSL.

Oscar Rohlin uppges vara klar för ny Smålandsklubb i SSL.

Foto: Madeleine Lindholm

Innebandy2019-12-04 15:22

Efter en succéartad tredje säsong i Allsvenskan och Craftstadens IBK Oskarshamn där Oscar stod för 21 mål och 41 poäng totalt på 22 matcher skrev han i våras på för SSL-klubben FBC Kalmarsund. 

Men det blev inte som någon av parterna hade hoppats på. Oscar spelade bara fem matcher i högstaligan för klubben och fick inte speciellt mycket speltid i någon av dem. 22-åringen blev även utlånad en kort stund tillbaka till Craftstaden. Det hela slutade med att man bröt tvåårskontraktet som hade skrivits.

– Vårt gemensamma mål är att Oscar ska fortsätta att spela innebandy på en hög nivå och FBC Kalmarsunds mål är att någon annan förening löser ut Oscar från hans kontrakt med föreningen, sa klubbchefen Per Viberg i ett pressmeddelande.

Direkt efter det flyttade Oscar från Kalmar hem till Katrineholm i väntan på att det skulle bli klart med en ny klubb. Nu verkar det som att väntan är över då Jönköpings-Posten skriver att Oscar Rohlin är klar för Jönköpings IK.

– Enligt uppgifter till JP-sporten är klubbarna överens och nu ligger papperna hos förbundet. JIK:s förhoppning är att Rohlin ska bli spelklar till torsdagens bortamatch mot Sirius, skriver tidningen.

Om övergången genomförs blir Oscar lagkamrat med den tidigare KIB- och Flensspelaren Otto Weidman. 21-åringen har spelat i Jönköping sedan 2013 och gjorde A-landslagsdebut tidigare i år.

Oscar Rohlin har valt att inte kommentera uppgifterna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!