Oscar bryter med SSL-klubben – flyttar hem

Oscar Rohlin skrev tvåårskontrakt med SSL-klubben Kalmarsund. Nu bryter han det efter bara sju omgångar och ett inhopp.

Katrineholmaren Oscar Rohlin bryter sitt kontrakt med SSL-klubben Kalmarsund efter bara sju omgångar.

Katrineholmaren Oscar Rohlin bryter sitt kontrakt med SSL-klubben Kalmarsund efter bara sju omgångar.

Foto: Madeleine Lindholm

Innebandy2019-10-21 15:05

Det var efter säsongen 2016/17 som Oscar Rohlin lämnade KIB för allsvenskt spel med Craftstaden. Efter 38 mål på 44 matcher med Oskarshamnsklubben hade han ögonen på sig från klubbar i högsta serien.

Tidigare i höstas blev övergången till Kalmarsund klar och forwarden med de kvicka handlederna skrev ett tvåårskontrakt. Men säsongen har börjat bättre för klubben, som är fyra i högsta serien efter fem vinster och två förluster på de sju omgångarna, än för Oscar. 

22-åringen har varit uttagen till fem matcher, men inte fått mycket speltid.

– Han var den andra spelaren vi värvade. Sedan fylldes truppen på och konkurrensen är tuff på alla platser, säger Kalmarsunds sportchef Per Viberg.

Därför har Oscar mest blivit bänknötare och bara gjort sporadiska inhopp i SSL under hösten.

Nu har Oscar, som inte tycker att han fått vare sig förtroende eller speltid, och klubben kommit överens om att bryta kontraktet.

– Vi tror fortfarande på Oscar, men ibland blir det inte som man har tänkt sig och när det inte fungerar socialt är det svårt att få spelet att fungera. Då behöver man byta miljö för att kunna ta nästa steg, säger Per Viberg

Kalmarsund har ingen avsikt att försöka stoppa Oscar om han vill byta klubb.

– Tvärt om är vårt gemensamma mål att han ska fortsätta spela innebandy på en så hög nivå som möjligt, säger Per Viberg.

Oscar lämnar inte bara klubben utan också Kalmar. Han flyttar hem till föräldrarna i Katrineholm i väntan på att det ska bli klart med en ny klubb.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!