Mycket nytt inför innebandysäsongen

Nu är anmälningarna för innebandysäsongen 2019/2020 officiella. FBC utökar, KIB:s juniordamer avancerar och KIB-herrarna får åka till Gotland.

KIB:s herrlag siktar på en topp 4-placering i division 2.

KIB:s herrlag siktar på en topp 4-placering i division 2.

Foto: Tomas Nilsson

Innebandy2019-05-09 05:10

I måndags offentliggjorde Södermanlands innebandyförbund de preliminära anmälningslistorna inför nästa säsong.

FBC Katrineholm har efter säsongen där damerna i division 2 och damjuniorerna vann sina serier anmält ännu ett lag till seriespel. A-laget är klara för spel i division 1, till division 2 har ett u-lag anmälts och ett lag är anmält till damjuniorserien.

– Men det är inte säkert att det blir både ett u-lag och ett juniorlag. Vi är mitt uppe i värvningen av nya spelare så de indikationer jag får av det kommer avgöra hur det blir, säger FBC-ordföranden Kent Olsson.

Förra året nekades FBC spel i ettan för att de var en nystartad förening. Nu har de förtjänat platsen, men de siktar högre. Sedan start har lagets uttalade mål varit allsvenskan, ett mål som de hoppas uppnå i vinter.

– Vårt fokus ligger på division 1-laget. Planen var att gå till allsvenskan på tre år, men möjligheterna ser goda ut redan i år. Vi kan bli topp två i division 1 och sedan beror det lite på kval och så, men det kan gå väldigt bra, säger Kent Olsson som räknar med att ha en trupp på 30 spelare jämfört med förra årets knappa g20.

Hur gick det med planerna på ett herrlag?

– Det var för svårt att få ihop organisatoriskt på så kort tid med tanke på vår satsning på allsvenskan, säger Olsson.

Katrineholms innebandy har tre anmälda lag utöver alla de ungdomslag som spelar. Fjolårets damjuniorer får sällskap av några seniorer och bildar ett lag i division 2.

– De är ett tjugotal på pappret nu och 14 av dem är 02-04:or. Det blir ett ungt D2-lag, men de har gjort en fantastisk resa under förra året och de har verkligen utvecklats. De är en bra grupp och för att vi så småningom ska kunna avancera är spel i tvåan nödvändigt, säger KIB:s ordförande Tomas Larsson.

Herrlaget är anmält till division 2.

– Spelarnas ambition att bli topp 4 i division 2. Med den nya tränartrion och så bred trupp tycker jag att det är realistiskt, säger Larsson.

Nytt för i år är att ett av Nykvarnslagen tackat nej till spel. Frågan gick till Visby U som stod först på tur och Gotlandslaget tackade ja.

KIB har också ett lag i herrjuniorserien för årskullen födda 2001 och 2002.

Till division 3 är Ekbackskyrkans herrlag anmält, som väntat.

Derbyn finns att vänta i damernas division 2, där både FBC och KIB anmält lag, och i herrarnas division 2 där KIB kommer att möta Flen.

Klubbarna har på sig till slutet av maj om några återbud skulle behöva lämnas. Då ska nämligen höstens seriespel planeras och om något av lagen drar sig ur efter den 1 juni återbetalas i första hand bara hälften av anmälningsavgiften.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!