Emil Hultin tänker långsiktigt med KIB

Han tog över KIB:s damlag inför den här säsongen. Laget inledde med två raka förluster innan första vinsten kom i lördags, men säsongens resultat drar inte nya tränaren Emil Hultin så stora växlar av.

Emil Hultin menar att KIB är ett lag för framtiden.

Emil Hultin menar att KIB är ett lag för framtiden.

Foto: Viktor Runsten

Innebandy2019-10-21 08:00

Emil Hultin har tidigare tränat diverse lag i Flen och kunde kliva in i KIB:s bås inför den här säsongen efter kontakt med de tidigare tränarna Håkan Eriksson och Joel Callhammar, som fortsatt är med som ledare när dem kan.

KIB:s damlag spelar den här säsongen i division 2 Östergötland, en serie som endast består av fem lag, men man kommer även möta lagen i division 2 Sörmland. De två första matcherna blev det förluster för KIB, 5–3 borta mot Borensberg och 8–3 på hemmaplan mot Linköping IBK.

– Det är ett ganska nytt lag med de spelarna vi har idag. Men det där ser jag inte som några konstigheter, det vore konstigare om det skulle sitta så fort till idag. Vi bygger lite över tid och det är väl kanske till nästa säsong vi ska vara med lite och fajtas, menar Emil.

Men efter de två inledande förlusterna kunde KIB svara i lördags, där knep man sin första vinst för säsongen då man besegrade Åtvidaberg i Duveholmshallen med 5–2.

Emil basar över ett till stora delar väldigt ungt lag, därför lägger han inte så mycket fokus på resultaten under den här säsongen.

– De lyssnar och tar åt sig och utvecklas. Det kommer som sagt hända saker redan i år, men vi skyndar långsamt så vi får med alla.

Vad är det viktigaste för er under den här säsongen?

– Att vi jobbar som ett lag, det är det vi måste börja med. Att man vågar spela innebandy som ett lag men även som individuell spelare, att man har lite kyla och inte bara kastar iväg bollarna. Men det ena kommer med det andra.

Det blev vinst med 5–2 hemma mot Åtvidaberg.
Det blev vinst med 5–2 hemma mot Åtvidaberg.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!