Den nya hallen ska inte kallas bandyhall. Det var alla politiker och kommunala tjänstemän mycket noga med från det första spadtaget.
Användningsområdena var ju så många fler. Tidigare kommunalrådet Lars Härnström (M) pratade om framtida konserter, ja, till och med en anläggning för isracing. Lite för snabbt, med tanke på att ventilationen inte är anpassad för motorcyklar.
Men alla kommunalt ansvariga för projektet var så rädda för att förknippas med att man byggt en hall, inkluderat en ny omklädningsbyggnad, för drygt 100 miljoner kronor för en enda förening, KVBS.
Det var inte alltid så lätt. När dåvarande ordföranden i kommunstyrelsen, Göran Dahlström (S) berättade om att Katrineholm skulle få VM i discodans försa han sig och kallade Backavallens nya ishall för bandyhall.
I dag är det formella namnet Kronfågel isarena, samtidigt som hockeyhallen där också konståkarna tränar och tävlar för tredje gången bytt namn till Kronfågel ishall efter att sponsorn har köpt arenanamnet till de båda ishallarna fem år framåt för en miljon kronor.
Men hur blev det med isarenan? Är det en bandyhall eller?
Kanske inte att statistiken är rättvisande efter två års nyttjande, där pandemin slog till just som hallen stod klar och fick hållas stängd för alla utom KVBS A-lag.
I ett svar på en insändare i KK i början av oktober skrev Oskar Holmberg Brorsson, enhetschef för Sportcentrum, att hallen hyrts ut vid 571 tillfällen och 1 324 timmar under 2022. Vid 278 tillfällen har det varit för allmänhetens åkning, som lockat 2 000 utövare.
Siffrorna över vilka som hyrt hallen ger ändå en tydlig indikation att det är bandyn som dominerar sedan hallen invigdes för ganska exakt två år sedan. Utöver allsvenska seriematcher och division 1 har de även spelats både ett P19-VM och flera ungdomscuper.
Så här ser listan över hyresgäster ut sedan den 1 januari 2020:
+ 2 konståkningsklubbar.
+ 3 förbund, två för konståkning samt Svenska bandyförbundet.
+ 3 kommunala förvaltningar, där bildningsförvaltning hyrt hallen för skridskoaktiviteter för elva skolor.
+ RK Sisu, Frliuftsfrämjandet, Föreningen för alla (för bandyträning i samband med Summer camp) och Eskilstuna IK har hyrt isarenan vid var sitt tillfälle.
+ 2 företag.
+ 6 privatpersoner.
+ 15 bandyklubbar.
– Det är fantastiskt och trycket på att hyra istider fortsätter att vara högt. Det är så roligt att skolorna bokar så mycket dagtid. Tiderna är verkligen utnyttjade, men visst är det så att det är mycket bandy i hallen, säger föreningskonsulenten Britt Fredriksson på service- och teknikförvaltningen.