KAIK-ungdomar spelar cup i Europas största sportkomplex

Långfredagen är ingen vanlig långfredag för Katrineholm AIK:s P15-lag. De beger sig nämligen söderut i Europa, för att delta i sin första internationella cup i Berlin.

Arkivbild från KAIK:s handbollscup 2018.

Arkivbild från KAIK:s handbollscup 2018.

Foto: Tomas Nilsson

Handboll2019-04-17 21:05

Berlin Handball cup lockar ungdomar och seniorer inom handbollen från hela Europa och i år, när turneringen anordnas för tolfte gången, ska KAIK:s P15-lag åka dit för att spela.

– Vi har planerat för den här cupen i ungefär ett år, men i flera år har vi pratat om att åka på en utlandscup. Vi har ansträngt oss för att jobba ihop och spara pengar till en utlandscup i flera år, så vi är väldigt taggade, berättar tränaren Ted Bäck.

Turneringen äger rum i Europas största sportkomplex, Berliner sportforum, i stadsdelen Lichtenberg och inleds på fredagskvällen när alla lag ankommer. Allvaret börjar på lördagen när gruppspelet drar igång. Då ska KAIK möta lag från Tyskland, Tel Aviv och Sverige – Lugi.

– Vi spelar i den yngsta gruppen och kommer att träna dagen innan vi åker. Det har varit en intensiv period med cup hemma först, nu den här cupen och sedan blir det en utomhuscup till innan säsongen är slut. Så vi finslipar fortfarande, berättar Ted Bäck.

Söndagens matcher avgörs utifrån lördagens resultat, men oavsett hur laget spelar kommer Berlinresan bli något att minnas.

– Grundsyftet är att grabbarna ska få en häftig upplevelse och få umgås som grupp. Sedan kommer vi att hinna med lite sightseeing, shopping, kultur och historia.

Spelarna, ledarna och de medföljande familjemedlemmarna åker hem på måndag kväll.

– Det ska bli riktigt roligt, det här har vi sett fram emot ett bra tag, avslutar Ted Bäck.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!