I KAIK råder det ingen brist på tjejer

Många föreningar i Katrineholm brottas med problem att knyta unga tjejer till verksamheten. Ett undantag är KAIK som har två flicklag igång i seriespel i handboll.

Handboll är en sport som tjejerna i KAIK verkligen gillar.

Handboll är en sport som tjejerna i KAIK verkligen gillar.

Foto: Stellan Nilsson

Handboll2022-10-18 16:45

– Just nu har vi en träningsgrupp på 25 pelare, säger Mikael Eriksson Hartman som är en av tre ledare i lagen,

– Jag har hjälp av Matthias Andersson och Betina Johansson och det behövs när man ska planera in matcher och cuper för två lag.

undefined
För att få allt att klaffa för de två lagen krävs noggrann planläggning och den uppgiften delar bland annat Betina Johanson och Mikael Eriksson Hartman på.

Spelartruppen handlar om tjejer i åldern 11-14 år och KAIK har ett lag med i 12-års serien liksom i 14-års serien.

Tre gånger i veckan tränar tjejerna tillsammans och den här säsongen har nya Sandbäckshallen blivit ett perfekt tillskott till KAIK:s ungdomssatsning.

– Vi har ju ytterligare ett antal unga tjejer igång, men på pojksidan är det däremot inte så lätt med rekryteringen, berättar Betina Johansson som förutom ledarskapet i lagen också är på väg att ta en plats i KAIK:s styrelse.

– Det är viktigt med ideella krafter i alla föreningar och eftersom jag har en dotter med i laget så har det varit en självklarhet för mig att bidra på ledarsidan, säger hon och förklarar varför så många tjejer vill vara med och spela handboll.

– Vi har jätteroligt tillsammans både på och utanför planen och vi är noga med att ingen hamnar i någon form av utanförskap.

undefined
Målvaktsuppdraget i handboll kan stundtals vara riktigt tufft, men det oroar sig inte Alexandra Wigervall för som vaktar målet i KAIK:s 14-års lag.

Flera seriematcher har båda lagen redan avverkat under hösten och kommande helg är det fullt ös igen.

– 12-års laget åker till Västervik med 14-åringarna möter Strängnäs på hemmaplan, berättar Mikael Eriksson Hartman.

I klartext innebär det en noggrann planering för ledarduon som tar många föräldrar till hjälp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!