20 katrineholmare genomförde i helgens cykellopp i Dalarna Cykelvasan 30 – några som fick specifikt bra placeringar i sina respektive klasser var CK Ceres Per Erik Eriksson, som blev sexa i M60, Leo Olsson som blev 11:a i M12, Viktoria Eriksson som blev 28:e i D12.

Arvid Sundkvist från Katrineholms OK blev sjua i M35. Annica Pettersson från Katrineholm blev fyra i D60-klassen i Cykelvasan 45.

För Henrik Sparr i elitklassen blev Cykelvasan bitterljuv. Men en form som kändes bra, men med hårt motstånd och motvind så blev placeringen inte riktigt som han tänkt sig.

– Jag hade en superbra känsla i kroppen, med bra ben hela dagen och så hade jag riktigt kul. Vilan och mängdträningen gjorde sitt, förklarar han.

Dock drogs han in i en liten krasch med drygt tre mil kvar till mål och även om den inte var allvarlig så tappade Sparr många viktiga sekundrar som han var tvungen att komma ikapp senare.

– Jag lyckades komma ikapp min klunga igen, men sen när det var dags för slutspurten och det sista kriget, då märktes det att jag fått pressa på lite för mycket tidigare, säger han.

Målsättningen var topp 10, men istället blev han 19:e efter att ha kommit in i mål i en klunga någon sekund efter segraren.

Marcus Eriksson från CK Ceres förbättrade sitt resultat på Cykelvasan markant. Förra året kom han 308:e, i år cyklade han in som 230:nde. Malin Wallin från Julita triathlon kom 72:a och CK Ceres Niclas J Rosenberg kom 102:e i tävlingsklassen.

I motionsklassen cyklade drygt 50 personer från Vingåker och Katrineholm, med allt ifrån topp 30-placeringar.