I mars vann Katrineholmaren Samo Jangirov SM-bältet i cruisevikt mot Marcus Alberts. 22 februari möts de igen, men denna gång på en boxningsgala i Katrineholm. 

– Den här matchen har det pratats om ända sedan förra mötet. Det var en av årets matcher i Sverige förra året, säger Segerberg. 

Att få till någon match har dock varit svårt. Krister och BK Öster har fått dra i många trådar för att det skulle bli ett returmöte. Utöver Jangirovs fight mot Alberts kommer det bli tre proffsmatcher till, där boxare som David Loy och Daniel Brodin kommer att delta. Det kommer även att bli några amatörmatcher med boxare från BK Öster. Boxningsgalan kommer att hållas i Safiren. 

Artikelbild

| Jangirov hoppas kunna försvara sitt mästarbälte 22 februari. Arkivbild.

– Det passar oss perfekt. Mitt i stan och folk tycker väl om att ta en öl till matcherna. Det ser även bra ut på biljettförsäljningen hittills, säger Segerberg. 

– Det är många som är intresserade. När jag varit ute på stan så har många kommit fram och frågat om matchen, säger Jangirov. 

Kvällens höjdpunkt, Jangirov mot Alberts blir även en speciell match, då den kommer att ha två extra ronder.

– Proffsboxningskommissionen har godkänt åtta ronder. Dessa fighter går vanligtvis till sex ronder som mest, säger Segerberg, som påpekar att en match på åtta ronder mellan två svenskar inte har skett sedan 50-talet. 

Att boxas åtta ronder istället för sex är dock inget problem för Jangirov, som har kört detta utomlands innan. 

– Vi tränar för åtta ronder och att jag ska klara av hela matchen, så det är ingenting nytt, säger han. 

– Det bästa med Samo (Jangirov) är att han blir starkare ju längre matchen blir. Han har en stor fördel av detta, tillägger Segerberg. 

Hur kommer det att vara att boxas på hemmaplan?

– Det blir ju lite speciellt och man blir kanske lite nervös, men jag måste bara gå in i ringen och fokusera på motståndaren, svarar Jangirov. 

Stockholmaren Marcus Alberts står för motståndet. Jangirov vet att han ställs mot en duktig boxare som utvecklats sedan förra mötet. 

– Jag känner honom bra och vi har redan mötts en gång. Han är en bra boxare som blivit bättre, men det har även jag blivit sedan förra matchen. Jag är i bra form och tror aldrig jag har varit så bra som nu, säger han. 

Inför boxningsgalan kommer det att vara invägning 21 februari på restaurang Olympos.