Halvmilen är kanske den distans som lockar mest deltagarbredd. Det är nämligen inte bara elitlöpare som springer, utan motionärer i alla åldrar och med alla möjliga olika förutsättningar. En van KK-joggare som sprang in som sjunde bästa dam med sin tid på 23:42 var Sofia Ljungberg från Katrineholm.

– Jag har sprungit femman och milen tidigare, smen haft två års uppehåll fram till nu på grund av föräldraledighet bland annat, berättar hon i målfållan.

Med ett halvårs kontinuerlig träning blev comebacken i femkilometersloppet lyckad.

– Mitt mål var att försöka ta ut mig, jag tog rygg på en tjej och försökte hålla hennes tempo. Och även om hon vann, så blev dagens lopp ett av de bästa jag genomfört rent tidsmässigt.

Trots att hon sprungit större lopp som Göteborgsvarvet och Lidingöloppet, berättar hon att KK-joggen är något alldeles speciellt.

– Det är en skön känsla, men det blir nervigt på hemmaplan. Det är en annan stämning här, det kommer man inte i från. När man känner de som tittar på, man får ta i lite extra, skrattar hon.

80-åriga Conny Andersson har sprungit loppet varenda år sedan det startades för 30 år sedan.

– Nu blir det bara tyngre och tyngre för varje år. Det är femte gången jag springer fem kilometer, tidigare har jag sprungit milen, berättar han som blev halvmilens äldsta deltagare.

Halvmilens snabbaste sprang på 18:34 och den långsammaste kom runt på 50:05. Sett till deltagarantalet är det fortfarande kvartsmaran som lockar flest, med sina 315 deltagare jämfört med kvartsmarans 232.