Medaljutdelning – när gymnastikhallen invigdes

Nya utökade gymnastikhallen är invigd – nu hoppas föreningen växa ännu mer: "Målet är att bli största ungdomsföreningen".

Gymnastikföreningen Katrineholm fick dubbla medaljer efter den digitala regionstävlingen.

Gymnastikföreningen Katrineholm fick dubbla medaljer efter den digitala regionstävlingen.

Foto: Olle Peterson

Gymnastik2021-06-16 16:40

Under tisdagskvällen var det dags för invigning av den nya delen av gymnastikhallen. Gropen var fylld, och hallen var full av rörelse från alla gymnaster, som ville testa den nya klossgropen.

Den nya delen kommer hjälpa oss jättemycket. Vi har fasta gropar i den gamla delen, men klossgropen är säkrare. I en klossgrop kan du landa upp och ner och det händer ingenting. Säkerhetsmässigt är det ett jättelyft. Det de inte vågar göra på den fasta delen kommer de våga göra i den mjuka delen. Det kommer utveckla alla. Tävlingsmässigt, hoppas vi kunna gå upp en nivå till, säger Lotta Nilsson.

Gymnastikföreningen Katrineholm har under några veckors tid varit med i Mellansvenska regionstävling nivå fyra, fast digitalt. Där alla fått filma sig själva i sin egna hall.

– Det har varit som en helt vanlig tävling, förutom att man inte träffats, där vi sedan fått skicka in till domarna som dömt utifrån filmerna. Det har varit jätteviktigt att haft en digital tävling, så vi får ett tävlingsmoment och få känna lite spänning, och även få ett mål med träningen, säger Lotta Nilsson.

Laget vann guld i fristående och kom tvåa i redskapen. Ett starkt resultat för Gymnastikföreningen Katrineholm som nu vill växa ännu mer.

– Vi har haft kö i jättemånga år, så vi hoppas att vi kan ta in alla som vill hålla på med gymnastik, när vi fått den här utökade delen. Vårt mål är att bli den största ungdomsföreningen i staden, och det tror jag att vi kommer bli.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!