Gymnastikföreningarna slås ihop

Det har varit på gång under flera år att GK Katrineholmsgymnasterna och Katrineholms GF ska gå ihop till en föreningen. Efter båda föreningarna röstat om ärendet på söndagen har man beslutat att dem går samman.

Lotta Nilsson, ordförande i GKKG, är mycket nöjd över beslutet.

Lotta Nilsson, ordförande i GKKG, är mycket nöjd över beslutet.

Foto: Ronny Falck

Gymnastik2019-10-06 16:06

På söndagen hade GKKG och KGF gemensamt årsmöte där man gick igenom förslaget om en sammanslagning innan det röstades gemensamt. Båda föreningarna röstade i två tredjedelars majoritet för propositionen. Det innebär att både GK Katrineholmsgymnasterna och Katrineholms GF kommer lösas upp den 31 december 2020 och en ny förening kommer bildas den 1 januari 2021.

– Det har diskuterats fram och tillbaka i många år, men vi har aldrig kommit så här långt att det funnits en arbetsgrupp som tagit fram en plan. Det känns häftigt att det blev ett ja. Otroligt roligt, jag tror att det är det bästa för gymnasterna i Katrineholm, säger Lotta Nilsson, ordförande för GKKG.

– Vi blir en stark kraft i Katrineholm, vi kommer bli den största ungdomsföreningen i Katrineholm, menar Lotta.

Lotta trycker också på att det inte kommer bli en så stor omställning för någon av föreningarna då man redan idag har ett utvecklat samarbete där man exempelvis delar på kansli och motionsverksamhet.

– Så steget att bli en förening är inte jättestort för oss. Det största är väl att det blir ett nytt namn. Vi står inte ens inför problematiken välja färg för vi använder samma färger, säger hon med ett skratt.

– Men det kommer inte gå som en dans, det är därför vi inte kommer bilda den nya föreningen förrän 1 januari 2021. Vi kommer ta det lugnt, lära känna varandra, se till att båda föreningarna känner sig nöjda med den nya föreningen. Det ska inte skyndas fram något, det ska bli bra för alla.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!