Guldsuccé i Katrineholmscupen

Precis som vÀntat blev det en jÀttetÀvling pÄ söndagen med runt 900 gymnaster. GKKG:s 07-08-lag gjorde stor succé nÀr de tog tvÄ guld och ett silver i Duveholmshallen.

Nellie SÀÀw, Svea Harrsjö, Linn Bergsten, Lova Holmqvist och Nomi Vusir kunde glÀdjas Ät tvÄ guld och ett silver pÄ söndagen. Laget bestÄr av ytterligare tre gymnaster.

Nellie SÀÀw, Svea Harrsjö, Linn Bergsten, Lova Holmqvist och Nomi Vusir kunde glÀdjas Ät tvÄ guld och ett silver pÄ söndagen. Laget bestÄr av ytterligare tre gymnaster.

Foto: Viktor Runsten

Gymnastik2019-10-20 17:43

Inför tÀvlingen var Katrineholmsgymnasternas ordförande Lotta Nilsson orolig för hur tidsschemat skulle hÄlla, eftersom det var sÄ mÄnga lag och gymnaster anmÀlda. Men mer Àn halvvÀgs genom tÀvlingsdagen hade det gÄtt vÀldigt smÀrtfritt för arrangörerna GKKG och Katrineholms GF.

– Det har gĂ„tt jĂ€ttebra, vi har hĂ„llit tidsschemat och det har flutit pĂ„ jĂ€ttebra. Och publiken har fĂ„tt plats. Det har varit en fantastisk tĂ€vling hittills, jĂ€ttekul, sĂ€ger Lotta.

– Det Ă€r nĂ€stan sĂ„ man bara sitter och Ă€r helt lycksalig över att det gĂ„r sĂ„ himla bra. Och alla lag som Ă€r hĂ€r verkar jĂ€ttenöjda.

Ett lag som verkligen Ă€r jĂ€ttenöjda Ă€r hemmalaget GKKG 07-08. PĂ„ morgonen tĂ€vlade de i klass Trollet dĂ€r de tog guld i fristĂ„ende och tumbling samt ett silver i trampett, dĂ€r GKKG 08-09 tog guldet. 

– Jag tror det var för att vi alla samarbetade och pratade igenom allting och pushade och peppade varandra, sĂ€ger Nomi Vusir om vad som lĂ„g bakom GKKG 07-08:s framgĂ„ng.

Nomi fÄr medhÄll frÄn sina lagkamrater och alla tyckte att det var extra kul att prestera bra pÄ hemmaplan.

En annan grej som uppskattats med Katrineholmscupen Àr ett pris vid namn "Vi Àr grymma". Det delas ut till lag som gör nÄgot positivt, till exempel som att peppa övriga lag.

– Det betyder att det Ă€r fler folk som kommer börja peppa varandra istĂ€llet för att hela lĂ€ktaren Ă€r helt tyst, sĂ€ger Linn Bergsten.

Tjejerna i GKKG 07-08 berÀttar att de skrek jÀttemycket i början.

– Men vi behövde lugna oss lite för vi höll pĂ„ att tappa rösten, sĂ€ger Linn med ett skratt.

GKKG hade sju lag med i söndagens tÀvling.
GKKG hade sju lag med i söndagens tÀvling.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!