– Jag har aldrig tidigare varit med om något liknande, men som golfentusiast är det bara att tacka och ta emot, konstaterade Lars Blomgren som tillsammans med hustrun Gun tog tillfället i akt att gå en niohålsrunda.

För alla utövare av vinteridrott utomhus har säsongen hittills bjudit på idel motgångar. Men för utövarna av sommarsporter har mildvädret inneburit unika möjligheter att fortsätta sina favoritsysslor.

Golfspelarna är en sådan kategori och på banan vid Jättorp har det knappt gått en enda dag i vinter utan någon form av aktivitet.

– Men så här många spelare på en och samma dag har vi nog aldrig sett tidigare, fortsatte Lars Blomgren.

– Om vi inte spelar så brukar vi promenera, men att spela på det här underlaget har vi aldrig gjort i januari månad tidigare,  fastslog Lars Blomgren sedan han peggat upp på skogsbanans andra tee.

Under tiden som paret Blomgren fortsatte sitt spel var det dags för spelare från kön att göra sig spelredo.

Leif Brunnvall, en gång anställd på banan, var en av dessa som också poängterade att det känns unikt att spela golf under sådana här betingelser i januari.

Leif Fulke, som också gick en niohålsrunda, sa också det aldrig tidigare gått att spela golf på det här sättet vid den här tidpunkten på året.

– Jag och några kompisar har för vana att åka till Jättorp minst en gång i veckan även under vinterhalvåret för motionens skull, men vi har aldrig kunnat spela på en grön bana tidigare, konstaterade Fulke.