Kanonår för de lokala golfklubbarna

Coronapandemin har slagit hårt mot många idrotter. Golfen har däremot fått sig ett uppsving 2020.

Golf har blivit en populär sport under coronapandemin.

Golf har blivit en populär sport under coronapandemin.

Foto: Roger Culmsee/arkiv

Golf2020-08-14 09:00

Både Katrineholms GK och Vingåkers GK har fler medlemmar nu jämfört med tidigare somrar. Klubbarna har inte bara fått en ökning av medlemmar under pandemin. Fler väljer att ta grönt kort och lektioner på de lokala golfbanorna. 

– Trycket i år är unikt. Det är både bra och dåligt i en medlemsklubb, då alla vill spela så mycket golf som möjligt. Att tillhandahålla tider så att alla kan spela har varit en utmaning i sommar, säger Marcus Lutteman, klubbchef på KGK. 

Vingåkers GK har också sett en ökning av medlemmar och antal spelade rundor.

– Vi har märkt att det är fler som varit hemma. De har jobbat hemifrån vilket gjort att de kanske har haft mer tid till att spela golf, säger klubbens vd Jerker Olsson och tillägger: 

– Det enda som det varit mindre av i år är tävlingar. De tävlingar som vi har haft har vi fått anpassa efter de restriktioner som finns, men det har gått bra.

Båda klubbarna har uppmanat sina medlemmar att hålla avstånd till varandra på banan och i klubbhuset. 

– Det har fungerat bra. Vi följer de restriktioner som finns och har satt upp skyltar där vi uppmanar alla att hålla avstånd. Golf är ju en fantastisk friskvårdsform nu i coronatider, säger Lutteman. 

– Vi försöker informera alla om att hålla avstånd. Vi har satt upp plexiglasskivor vid kassan och gjort de åtgärder som krävts för att vår personal ska känna sig säkra. Vi har även gjort en del åtgärder ute på banan. Nu behöver man exempelvis inte kratta bunkrar vid bunkerslag, säger Olsson.

Karta: Katrineholms Golfklubb
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!