Den senaste i raden av skadegörelser på Jättorps golfbana, utanför Katrineholm, skedde natten mellan fredag och lördag. Vid hål elva hade någon eller några roat sig med att sladda runt på gräset, och lämna djupa spår efter sig.
På klubbens Facebooksida har klubbchef Marcus Lutteman lagt upp bilder och berättat om förstörelsen.
– Vi har valt att skriva så att det alla ser vad som händer. Vi måste ta tag i det här problemet. Det började i våras och det är en kultur som bara har sin början, säger Lutteman när Kuriren når honom på telefon.
En helg i maj stals och förstördes det på golfklubben till ett värde av 100 000 kronor. Händelsen är polisanmäld, och klubben har bidragit med namn på personer och registreringsnummer på bilar som var en del av vandalismen och inbrotten.
– Vi vet att det var ett epa-gäng som var här på fredagen och myndiga ungdomar på lördagen. Katrineholm är litet och vi har ganska bra koll på vad som händer, säger Lutteman.
Sen har det bara fortsatt, under sommaren och hösten. Flertalet gånger har ungdomar och gäng varit på anläggningen nattetid. Framför allt under fredagar och lördagar.
– Det är allt från att de är på rangen och slår och snor bollar, kör ner flaggor, till att de kör golfbilar och bilar på anläggningen. Vi ser att det ligger mycket energidryck kastat här. Syftet är bara att ha roligt och förstöra. Under säsongens gång har vi fått koll på vilka det är. Vi har några kameror runt shopen, säger Lutteman.
Det är inte bara ungdomar som stjäl från klubben. Aldrig tidigare har det försvunnit så mycket bollar från rangen, och det är inte bara under dygnets mörka timmar.
– Det är otroligt svinn på bollar i år. Det handlar om sex-sju tusen bollar à nio kronor styck som har försvunnit. Det blir en onödig kostnad för klubben.
Skador på gräsmattan efter buskörning kostar i kronor relativt lite att åtgärda. Värre är att det ofta tar lång tid för skadorna att läka, det kan handla om både veckor och månader. Något som påverkar upplevelsen markant för de som spelar på Jättorp, enligt Lutteman.
– Under hösten kommer styrelsen att ta tag i problemet. Vi får se vilka lösningar vi kommer att landa i. Det kan till exempel vara bommar, fler kameror eller väktare, säger Marcus Lutteman.