Thorell vann Flens GF:s KM – hoppas få se en förändring

Johan Thorell vann herrklassen i årets klubbmästerskap på Flens Golfklubb, men hoppas få se en ändring i framtiden: "Det hade varit mycket trevligare".

Johan Thorell tillsammans med Monica Falk, ordföranden i Flens Golfklubb.

Johan Thorell tillsammans med Monica Falk, ordföranden i Flens Golfklubb.

Foto: Privat

Golf2021-08-12 16:44

Johan Thorell var nöjd över vinsten på klubbmästerskapet i Flens Golfklubb.

– Det känns rätt bra efteråt. Det var en tyngd på axlarna som föll när det blev klart. Man vill levererar och visa att man kan spela golf. Det var väldigt bra väderförhålllanden, säger Johan Thorell.

Johan berättar om spelformen.

– Man spelar singel utan handikapp och på herrklassen var det 54 hål totalt på två dagar. 36 hål på lördagen och 18 hål på söndagen. Damerna hade 27 hål totalt och delade upp det på 18 och nio. Det är som en träningstävling, men det är trots allt lite mer en utmaning att spela på topp och en press att göra bra i från sig. Man siktar på att få röda siffror, man vill komma så högt upp på tavlan som möjligt säger han.

Johan vill dock se en ändring till kommande år.

– Vi har diskuterat hur vi ska göra så fler blir intresserade av att spela KM. Man själv är inte purfärsk längre och att gå 36 hål på en dag är rätt jobbigt. Det hade varit bättre att ha 36 hål på lördagen och ha avslutning och prisutdelning i restaurangen, det skulle vara trevligare, säger han och fortsätter:

– Damerna skulle då kunna spela 27 hål på lördagen och komma in lite tidigare och sedan ha en gemensam prisutdelning på eftermiddagen.

Årets vinnare 2021:
Herrklass: Johan Thorell. Damklass: Mia Sellgren Boström. H70: Tom-Erik Hedberg. H60: Tomas Bock. H50: Mårten Sundqvist. H40: Johan Thorell. H30: Henrik Svensson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!