Talangerna lämnar Katrineholm för Halmstad och USA

Under tre års tid levde duon som ler och långhalm på golfgymnasiet i Åtvidaberg. För att förkovra sig som golfspelare går dock elitjuniorerna Pontus Karlsson och Theo Andersson olika vägar.

På väg till USA. 20-årige Theo Andersson väljer att kombinera studier och golf i Kentucky för att bli en ännu bättre spelare.

På väg till USA. 20-årige Theo Andersson väljer att kombinera studier och golf i Kentucky för att bli en ännu bättre spelare.

Foto: Stellan Nilsson

Golf2023-05-12 07:43

– Jag åker över till USA i slutet av augusti och kommer att studera ekonomi på Univeristy of Cumberland i Kentucky samtidigt som jag får mycket tid över för golfen, berättar 20-årige Theo Andersson.

För Pontus Karlssons del handlar det om flytt till Halmstad för studier i kombination med golf.

undefined
Pontus Karlsson flyttar förmodligen till Halmstad för att bli en ännu bättre spelare.

– Jag tror att det här är rätt väg för mig för att bli en ännu bättre spelare, säger Pontus.

Duon har spelat golf tillsammans under drygt tio års tid ute på Jättorp och båda har som ambition att nå den yppersta eliten.

– Man måste sikta högt om man ska ha en möjlighet att lyckas, resonerar båda två.

Men innan det är dags att lämna Katrineholm väntar en spännande tävlingssäsong runt om i Sverige för Pontus och Theo.

– Vi spelar ju båda på den svenska juniortouren där konkurrensen är knivskarp, uppger Theo som efter studenten i Åtvidaberg ofta har avverkat sina träningsrundor med Pontus.

– Vi har verkligen sporrat varandra även efter gymnasietiden, säger Theo vars dagar mer eller mindre handlar om golf under 24 timmar.

undefined
Nästan dygnet runt tillbringar Theo Andersson på Jättorp. När han inte spelar eller är verksam som banarbetare tar han plats i shopen för att hjälpa gästerna med bland annat tidsbokningen.

– Jag säsongsjobbar ju ute på i Jättorp och när det finns tid över så tjänstgör jag också i golfklubbens shop.

Pontus jobbar på Karsudden men så fort arbetsdagen tar slut tar han sin tillflykt till Jättorp där Theo oftast tar emot honom.

Helgen 13-14 maj drar tävlingsäsongen igång på allvar för båda två då årets första elittävling för landets juniorer avgörs i Skåne.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!