Pontus ska försöka försvara titeln på hemmabanan

När Robert Karlsson junior open spelas på Jättorp för 15:e, eller kanske 16:e, året är hemmaspelaren Ponus Karlsson titelförsvarare.

Pontus Karlsson är den regerande mästaren i Robert Karlsson junior open som spelas på Jättorp på söndag.

Pontus Karlsson är den regerande mästaren i Robert Karlsson junior open som spelas på Jättorp på söndag.

Foto: Anders Göransson

Golf2021-06-02 14:59

Katrineholms golfklubb är på g när det gäller att få fram duktiga tjejer. Men när det spelas tävling på söndag är det bara i pojkklassen som både hemmaklubben och Vingåker har spelare med.

Förra året kunde det inte ha slutat bättre. Då vann Pontus Karlsson tävlingen – för att lite senare också bli bästa junior i kvalet till proffstouren på Jättorp.

Nu är det upp till besvis har 2020 års framgång inte var en engångsföreteelse. För när Robert Karlsson junior open spelas i helgen är det också årets första rankningstävling för juniorerna.

Konkurrensen till den regionala tävlingen är hårt. Redan innan anmälnngstiden gått ut var nästan 120 spelare anmälda. Men det finns bara plats för 78, varav 57 spelare i pojklassen och 21 flickor.

– Vi hade ju ihållande regn förra veckan som stängde banan. Nu har tee och greener torkat upp. Men gräset är både långt och tjockt i rufferna så ska man undvika när tävlingen startar, säger Björn af Klercker och Ingela Lindell i golfklubben.

Robert Karlsson som namngett tävlingen kan inte vara på plats under tävlingsdagen då den kolliderar med en tävling på den amerikanska seniortouren. Men han kommer till Jättorp senare. Föstapriset är nämligen en heldag med storspelaren från Katrineholm.

– Jag tror inte att det ens räcker med att gå på par, 72 slag, för att vinna. Det krävs bättre resultat än så, säger Ingela Lindell.

Tvälingen spelas på en dag över 36 hål. Katrineholm har tre spelare med, Pontus Karlsson, Max Gustafsson och Jesper Lindblom. Från Vingåkers golfklubb deltar Fredrik Gustafsson och Albin Bergelin. Däremot finns inga lokala spelare i flicklassen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!