Golfgänget som pandemin inte kan stoppa

I ur och skur sedan 1985 har "Strulgänget" samlats på onsdagar klockan 15.00 på Jättorp. Inte ens den pågående pandemin har satt stopp för golfspelet.

Redo för en onsdagsrunda. I 35 år har "Strulgänget" samlats på Jättorp varje onsdag under säsongen.

Redo för en onsdagsrunda. I 35 år har "Strulgänget" samlats på Jättorp varje onsdag under säsongen.

Foto: Stellan Nilsson

Golf2020-07-07 12:08

För de allra flesta idrottsutövare har Covid-19 ställt till bekymmer. Golfsporten tycks ha klarat sig undan pandemin relativt lindrigt och för medlemmarna i golfgänget "Strul" har säsongen så här långt fungerat som vanligt.

Det vill säga att 16 spelare samlas på Jättorp varje onsdag för att mäta sina krafter.

– Men vi har givetvis varit noga med att hålla avstånd till varandra, poängterar Leif Brunnvall som tillsammans med Olof Pettersson är ålderman i gånget.

Båda två är 72 år och erkänner att det ibland ha blivit en klapp på axeln när någon av dem svarat för ett bra slag.

Samma år som "Strul" bildades föddes ynglingen i gänget, nämligen Pontus Grönvall som också jobbar som krögare på Jättorp.

– Det blev en ledig plats i laguppställningen och då fick jag förfrågan om att vara med, berättar Grönvall som aldrig ångrat att han tackade ja till erbjudandet.

– Ett otroligt trevligt gäng och vi har verkligen roligt ute på banan, säger Pontus och noterar att varje onsdagsrunda är fylld av prestige.

Anledningen handlar om en liten penningpott.

– Vi satsar 50 kronor var inför varje samling, inflikar Olof Pettersson.

I potten tävlas det om närmast hål, bästa resultat på första och sista nio hålen samt totalresultatet.

– Det här innebär en viss tävlingsiver och i kombination med den fina sociala samvaron så har vi hittat en otrolig gemenskap som förhoppningsvis lever vidare i många år framåt, avrundar Olof innan han tar plats på första tee.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!