När Eric Lisell i höstas återvände till KVBS, där han spelade säsongen 2015/16, från IFK Motala var det på ett låneavtal.

Därför är onsdagen den 15 januari en viktig brytpunkt, sista dagen för övergångar för att klubbar inför kommande kval kan värva spelare från utslagna lag.

IFK Motala, just nu åtta i elitserien bara en poäng från en direktplats i kvartsfinalen, hade möjlighet att tvinga hem Eric. Redan på tisdagsförmiddagen blev det dock klart att IFK avstår den möjligheten.

– Ett skönt besked, konstaterar KVBS sportchef Jonas Åkerström.

Eric har varit delaktig i lösningen och efter måndagsträningen som han gjorde med IFK hade han ett snack med elitklubbens tränare Mattias Sjöholm.

– Det är klart att man vill spela på så hög nivå som möjligt. Men framför allt vill jag spela och har varit med i alla KVBS allsvenska matcher, säger 26-åringen.

Han fick gehör och förståelse från IFK som avstår möjligheten att kalla hem sin spelare. Det betyder att mittfältaren, som är KVBS tredje bästa målskytt med åtta mål, får spela de sju återstående matcherna med KVBS – och ett eventuellt kval.

Efter de tre senaste matcherna där KVBS blivit poänglöst är det två oerhört viktiga matcher som väntar närmast, mot bottenlagen UNIK och Skutskär lördag och söndag.

– Då får jag och hela laget en chans att hitta tillbaka till glädjen och ta revansch efter den mörka helgen senast, säger Eric.