Glädje när VFC fixade viktigaste segern

Med en kvart kvar i den 26:e och sista omgången kom målet som räddade Värmbols säsong och säkrade nytt kontrakt utan kval.

Reservmålvakten Robin Pettersson rusade ut på planen, tränarna Tobias Sander och Daniel Grönvall applåderade av lättnad efter Niklas Rautiainens straffkvittering.

Reservmålvakten Robin Pettersson rusade ut på planen, tränarna Tobias Sander och Daniel Grönvall applåderade av lättnad efter Niklas Rautiainens straffkvittering.

Foto: Anders Göransson

Fotboll2019-10-12 16:45

Efter segern mot AFK Linköping trodde alla att VFC-kontraktet var klart. 30 poäng har historiskt sett nästan allt räckt. Men inte den här säsongen och när VFC blev poänglöst i de följande matcherna samtidigt som Aspudden-Tellus plockade trepoängare skulle allt avgöras i sista omgången.

En poäng för VFC och saken var klar.

Då fortsatte mardrömmen.

På uppvärmningen sträckte sig viktiga mittfältaren David Strömgren och Alfred Hertz blev startspelare.

Sedan kom 0– 1 efter hörna redan i andra minuten.

Värmbol slet, men Assyriska Norrköping hade inte kommit till Värmbols IP för att vika ned sig. Men kanske att flera spelare var för övertända. Efter en halvtimme var matchen för första gången på väg att urarta efter en incident med VFC:s Martin Lindgren vid ena hörnflaggan. Det blev tumult, och Assyriskaledaren inne på planen försökte lugna ned sina spelare.

Han var förtvivlad över uppträdandena och skällde ut sina spelare.

– Det här är ju pinsamt, upprepade han flera gånger.

Ändå var det bara början. 

I numerärt överläge skaffade sig Värmbol mer bollinnehav – men inte så många fler heta målchanser. Första halvleken slutade 0– 1. Den andra började som första slutade. Flera Assyriskaspelare hade svårt att dämpa tempramentet. Det kom två röda kort till och Norrköpingslaget fick avslutad med bara åtta spelare.

Samtidigt lyckades Värmbolsspelarna behålla lugnet. Anfallen kom allt längre upp i banan och med kvarten kvar fick VFC hörna. I efterspelet till den drogs Niklas Rautiainen ned och domaren pekade direkt på straffpunkten.

Lagkaptenen själv stegade fram och fixade kvitteringen hur kyligt som helst. Då lossnade det plötsligt för VFC och Berhane Samson Mesfun ordnade 2– 1 innan inhopparen Yonathan Mulugeta fastställde slutresultatet 3– 1.

Tre poäng som fick VFC att lyfta till en sjundeplats i tabellen. Men framför allt undveks ett nervöst negativt kval för att rädda kontraktet.

– Jag är så glad. Så jävla glad, sa en lättad VFC-tränare Tobias Sander.

Han fick ta över som huvudtränare bara några veckor före seriepremiären och skrev nyligen på ett nytt tvåårskontrakt. Han var inte bara glad utan stolt.

–  Jag kan inte annat än imponeras av killarna och den inställning de haft hela säsongen. Vi gick in i serien kraftigt nederlagstippade, men de äldre och etablerade spelarna har tagit ett stort ansvar och de yngre har hakat på. Vi har gjort det bra och förtjänar vår plats i tvåan, sa Sander.

Med en kvart kvar kom kvitteringen, på straff genom Niklas Rautiainen som är på väg att klappas om av Martin Lindgren.
Med en kvart kvar kom kvitteringen, på straff genom Niklas Rautiainen som är på väg att klappas om av Martin Lindgren.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!