Tränarna om derbyt: "Dueller och 100 procent"

Om du hade förväntat dig en sömnig och lugn söndagseftermiddag är det dags att tänka om. Både fars dag och futsalderby väntar bakom hörnet. KSK och Katrineholm City drabbar samman och sätter verkligen en särskild prägel på säsongsstarten.

Precis som flera gånger förr förväntas derbyt mellan KSK och Katrineholm city innehålla intensiva dueller. På söndagen inleder lagen futsalsäsongen med ett hett möte i Nyhemshallen.

Precis som flera gånger förr förväntas derbyt mellan KSK och Katrineholm city innehålla intensiva dueller. På söndagen inleder lagen futsalsäsongen med ett hett möte i Nyhemshallen.

Foto: Anders Göransson

Futsal2023-11-11 15:00

Futsalsäsongen i division 2 drar igång med dunder och brak när KSK och Katrineholm City bjuder på söndagsderby i Nyhemshallen. KSK-tränaren Roger Hovsby är laddad för en ny säsong tillsammans med Jonas Nilsson och ser fram emot mötet med Katrineholm City, som kommer ner till divison 2 efter en snabb vända i ettan.

– Det är extra kul med derby, det är den absolut roligaste starten man kan få. Det innebär också att sista matchen på säsongen blir ett derby och det är inte alls omöjligt att vi kommer att kämpa om det i toppen, säger han och fortsätter:

– City är ett lag med bra individuella spelare. Vi kommer att möta upp det med bra organisation och bra lagspel. Futsalen är en helt annan upplevelse än vanlig fotboll. Med högt tempo och mycket teknik. Utmaningen blir att hitta ett spel där man kan stjäla bollen och göra mål på snabba kontringar och avslut.

KSK-truppen består till stor del av samma killar som spelat division 4-fotboll utomhus. De har fått välkomna tillskott i form av Hampus Moqvist, från Marsjö-Byle och Simon Björling, från Värmbol.

– De är nya i futsal, så det blir kul. 

Vad är målet med säsongen?

– Att vara med och kriga i toppen. Vi är sex lag i serien, varav tre är från Katrineholm – vi, City och Banadir. Nyköpingslaget Alegria FC är favorittippade och helt nya. Men de satsar hårt, svarar Roger Hovsby.

Zaid Salih, tränare i Katrineholm City, håller inte alls med om att Alegria FC skulle vara favoriter.

– Nejnej, Jäders IF är favorittippade enligt mig. Det är hela gamla AFC Eskilstuna typ, med typ hela truppen som spelat ihop i flera år och tog sig från division 2 till högsta ligan, säger han och lägger till:

– Den här serien kommer vara "wow", jätterolig och jämn. Varje match kommer vara som final. Men jag ska erkänna – det är skönt att släppa pressen man får när man är favorittippad.

Stämningen i laget är på topp inför söndagens derby.

– Man har längtat och alla vill spela en sådan här match.

Katrineholm city har två spelare som spelat i futsallandslaget, U19 – Demir Sulejmanovic och Yuael Samson.

– Vi har skickliga spelare. Jag tror att vi kommer att vara bollförande lag, men sedan kommer KSK hugga på våra misstag och försöka kontra. Det kommer vara en jätterolig match, med dueller och hundra procent från båda håll, säger Zaid Salih.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!