KSK fick revansch i futsalderbyt

Högt tempo, massor av chanser och två bra målvakter. Fredagskvällens lokalderby i futsal i Duveholmshallen bjöd på bra underhållning och till slut fick KSK revansch på City.

Filip Ivarsson, KSK:s nummer 10, siktade högt. Men avslutet räddades av Citymålvakten Jonathan Bergstedt.

Futsal2022-01-14 21:29

2-1 (1-1) blev slutresultatet, men ser man till alla målchanser som skapades så borde målskörden ha varit betydligt större.

Men Jonathan Bergstedt i Citymålet och Albert Karjalainen i KSK svarade båda för massor av bra räddningar.

Framför allt den förstnämnde som faktiskt räddade City från en större förlust.

– Han var riktigt bra och svårflirtad, konstaterade 17-årige (snart 18) Filip Ivarsson i KSK.

Filip, som provade på allsvenskt spel i Örebro SK i höstas, återfanns KSK:s röda tröja och var en av planens absolut bästa spelare.

– Futsal är en rolig och snabb variation av fotboll och just de snabba beslut som ska tas tror jag att man kan ha nytta av i spelet på stor plan, fortsatte Filip som tänker fortsätta sin karriär i ÖSK.

– Klubben har ju ambitionen att snabbt ta sig tillbaka till allsvenskan och den resan vill jag vara med på, berättade Filip som fick lämna planen utan att ha fått utdelning på sina chanser.

Bland annat fick han se Jonathan Bergstedt göra en kanonräddning på den straff som han slog i den 13:e minuten av andra halvlek.

Målskyttet inledde KSK i den tionde minuten av första halvlek genom Daud Farah. Strax innan pausvilan lyckades City utjämna och det var Damir Sulejmanovic som bjöd på en riktig volleykanon upp i nättaket.

Slutresultatet signerades av Noak Hurtig för då han i andra aktens sjätte minut lyckades få bollen förbi Jonathan Bergstedt och därmed var en rättvis KSK-seger ett faktum.