Sara Lennman är sjunde bästa svenska någonsin

Sara Lennman, Katrineholmstjejen som fram till förra året tävlade för KSK, blev i helgen den sjunde bästa svenskan genom tiderna – med sitt personbästa i kulstötning.

Sara Lennman tog personbästa, pallplats och klättrar i listan över svenska idrottare genom tiderna.

Sara Lennman tog personbästa, pallplats och klättrar i listan över svenska idrottare genom tiderna.

Foto: Nicklas Karlsson

Friidrott2019-06-03 06:25

I den tyska internationella tävlingen Hallesche Werfertage, eller som Sara Lennman själv beskriver den "kastarmeckat", deltog kulstöterskan som sedan några år tillbaka bor i Falun och som tävlar för Spårvägen.

Hon hade tre stötar på sig för att ta sig vidare till final och i den allra första blev det personrekord – på 16.42 meter.

– Det kändes inte som att den skulle flyga så långt, det var helt galet att jag satte den direkt. Därpå gjorde jag 16.36, vilket känns som ett bra kvitto på att jag har tagit mig upp en nivå, berättar Sara Lennman efteråt.

Stöten ledde till final i B-gruppen för kvinnor, tre stötar till och slutresultatet blev en tredjeplats i gruppen.

– Det var extra roligt för jag var rankad betydligt sämre än så.

Men det blev inte bara personbästa och pallplats, utan Sara Lennman klättrar också på Sveriges lista över idrottare genom tiderna. Nu är hon den sjunde bästa svenskan i kulstötning – genom tiderna.

– Det känns väldigt häftigt.

Härnäst väntar Finnkampen för den Katrineholmsfödda friidrottaren och sommaren fylls av både lag-SM, GP-tävlingar och Universiaden.

– Sommarlov vet jag inte vad det är, skojar Sara.

Några resultatmål har hon inte satt.

– Jag gör inte det. Det är lätt att det bara låser sig då. Istället tränar jag för att stöta längre och hela tiden bli bättre, så att kan jag fokusera på mitt när jag står i ringen. Så målet är bara att fortsätta, jag är inne i ett bra stim just nu och jag vill kunna njuta av det ordentligt, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!