VFC-tränaren tror på vinst mot Assyriska: "Men vi får se till att vara på tårna"

Värmbols FC får det tight mellan matcherna, men tränaren Tobias Sander har siktet inställt på vinst mot Assyriska FF i kvalmatchen till Svenska cupen.

Foto:

Fotboll2019-04-30 08:45

1 maj innebär ingen bakfylla för VFC, det intygar Sander under måndagskvällen. Då spelar även delar av laget med U21 mot Torstorp på hemmaplan medan resten har fullt upp med att återhämta sig från söndagskvällens match mot Motala.

– Valborg är inget hinder, killarna är proffsiga och kommer att vara pigga. Vi kommer att träna lugnt under tisdagen för att sedan matcha det lag som är bäst för dagen på onsdag i mötet med Assyriska, säger han.

Med lagets insats mot Motala i bakhuvudet är Tobias Sander hoppfull inför kvalmatchen – som han tror blir en 2–1-vinst för VFC.

– Det känns riktigt spännande. Vi gjorde en kämparinsats sist även om anfallsspelet kan bli bättre. Assyriska är ett bra lag med bra kultur och en stark historia i svensk fotboll. De lär inte spara på krutet, så vi får se till att vara på tårna.

Han medger att det kommer att bli speciellt att se David Strömgren på motståndarnas sida.

– Jag har haft honom när jag var extratränare i division 7 och under Specce-cupen och han är en kanonkille. Det blir speciellt med tanke på alla hans år i Värmbol, men match är ju match och när spelet är igång spelar vi åt två olika lag. Jag tror inte att han håller tillbaka, han går in 110%. Efteråt får vi ta i hand, avrundar Sander.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!