VFC föll borta – fortsatt överlevnadskamp

En poäng på bortaplan mot Arameisk-Syrianska hade räckt för att nytt division 2-kontrakt skulle säkrats. Men VFC kom inte upp i nivå och förlorade med 3–1. Nu ställs allt på sin spets till nästa lördag. "Sista omgången kommer bli avgörande", säger tränare Tobias Sander.

Värmbol riskerar att hamna på negativ kvalplats efter lördagens nederlag.

Fotboll2019-10-05 18:46

Inför den näst sista matchen hade Värmbol det tufft redan innan avspark. Det var klart att man skulle få behöva klara sig utan flertalet nyckelspelare; Martin Lindgren, David Strömgren, Marcus Karlsson och Yonathan Mulugeta som var avstängda.

Hemmalaget Arameisk-Syrianska tog ledningen efter 22 minuter via straffspark och höll den ledningen till halvtidsvilan. Därefter kom även 2–0 med dryga 20 minuter kvar av matchen och 3–0 i matchens slutminuter innan Vedran Benca kunde putsa till siffrorna en aning då han fastställde slutresultatet på straff.

– Vi kommer inte upp i nivå. Vi räcker inte till idag tyvärr, säger VFC:s tränare Tobias Sander som har svårt att konkretisera lagets problem direkt efter matchens slut.

Samtidigt som Värmbol förlorade kunde Aspudden-Tellus ta tre viktiga poäng mot topplaget Assyriska FF. Det innebär att VFC fortfarande kan hamna på kvalplats. Aspudden-Tellus ligger nu på kvalplats med 30 poäng och -8 i målskillnad, precis ovanför dem är Tyresö FF på 31 poäng och -11 samtidigt som Värmbol har 33 poäng och -6 i målskillnad.

– Det är jättetajt. Sista omgången kommer bli avgörande nu, konstaterar Sander.

Till avgörandet kommer de fyra redan nämnda spelarna tillbaka, det tror Tobias kommer bli till stor hjälp.

– Ja så är det ju. Det är bara att jobba på i veckan och göra en bra match på lördag.