VFC behöver svar och poäng i jumbomötet

Tre mål gjorda efter sex omgångar. 17 insläppta. En trend som känns motig för VFC-anfallaren Simon Eklöf.

Vedran Benca är en mångårig anfallsspelare i VFC.

Vedran Benca är en mångårig anfallsspelare i VFC.

Foto: Anders Göransson

Fotboll2019-05-17 07:00

Det finns många frågetecken i Värmbols FC efter sex omgångar spelade med enbart två poäng förvärvade. Det största är varför en trupp som presterar bra på träning och som bitvis håller hög nivå på match ändå inte får till vinster. Ett frågetecken som varken spelare eller tränare har svar på.

– Jag vet faktiskt inte vad det är som går fel, det är svårt att säga. Det har sett bättre ut på träningarna, vi har varit helt okej där. Men sen får vi inte riktigt till det på matcherna, säger Simon Eklöf, forward i VFC.

Han har inte mycket gott att säga om sina egna insatser när det kommer till målgörandet.

– Det känns motigt att vi bara fått till tre mål när man har rollen som forward. Jag tycker att jag varit helt okej på träning men sämre på match. Vi skapar inte så farliga målchanser och när vi väl gör det får vi inte dit dem. Men vi vet inte vad som är fel, annars hade vi kunnat lösa det, konstaterar han.

Han beskriver dock en VFC-trupp som har hög träningsmoral och närvaro.

– Alla kör på under träningarna och vi försöker så gott det går. Men det är klart att stämningen är lite nedstämd, lite besviken, efter förlusterna. Sedan blickar vi framåt mot nästa match.

Inför söndagens möte med Södertälje FK, jumbomötet som kan bli avgörande för tabelläget framöver, hoppas han på en vinst som kan vända trenden.

– Det är precis vad som krävs. En vinst. Då kan vi hålla dem bakom oss och samtidigt få lite medgång, det hade nog känts bättre framöver om vi tog tre poäng.

Vad behöver ni göra för att vinna på söndag?

– Inget specifikt, få in bollen i mål. Göra mål på chanserna. Det får se ut hur som helst, bara vi lyckas skapa något. Prioritet är att ta poäng.

De tre målen som VFC fått till hittills har Martin Lindgren, Vedran Benca och Niklas Rautiainen stått för.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!