Vändningen: Kent Lembke blir kvar i DFK

Tidigare i oktober meddelade DFK Värmbol och Kent Lembke att parterna skulle skiljas. Men nu är det klart att tränaren fortsätter två år till.

Kent Lembke har skrivit på för två år till i DFK Värmbol.

Kent Lembke har skrivit på för två år till i DFK Värmbol.

Foto: Anders Göransson

Fotboll2019-10-25 12:38

– Det återstår fortfarande flera pusselbitar att lägga men det hela har slutat med att Kent Lembke kommer vara kvar, säger Elisabeth Skoog från DFK:s styrelse.

De övriga pusselbitarna hon nämner har med resten av ledarstaben att göra och att man vill få till ett U-lag. Efter oklarhet följande nedgradering till division 3 tycker Elisabeth att läget klarnat och att Kent var rätt lösning för föreningen.

Kent själv säger att han aldrig stängde någon dörr gentemot DFK och att beslutet han tog för några veckor sedan grundade sig i saknad av några faktorer.

– Det kanske var bra för både mig och föreningen att fundera lite på vad vi ville. Sen i förra veckan hörde styrelsen av sig, jag vill inte gå in på exakt vad det var, men jag kände att det öppnades dörrar. Jag trivs väldigt bra i den här föreningen med tjejerna, det är den stora grejen, säger Kent Lembke.

Trots andra erbjudande ville Kent egentligen alltid vara kvar i Värmbol. Efter ett jobbigt år med liten trupp i division 2 ser han fram emot den nysatsningen klubben gör där planen är att utveckla spelare under nästa år för att året efter ta klivet upp i tvåan igen.

– Det var bra att vi valde tvåan i år, vi har lärt oss jättemycket. Mentalt har det varit tufft men tjejerna har klarat det galant och gått ur säsongen med starkt självförtroende och glädje trots många förluster. Men det hade inte blivit bra med ett år till med samma förutsättningar där vi fått kriga och kriga. Nu kan vi vara ett av lagen som för spelet och kan utveckla våra offensiva krafter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!