Två spelare lämnar VFC för KSK

När KSK förstärker inför division 4-säsongen 2020 innebär det två kännbara förluster för Värmbols FC.

Kim Ekberg lämnar Värmbol för division 4-spel med KSK. Det gör också Robin "Bullen" Pettersson.

Kim Ekberg lämnar Värmbol för division 4-spel med KSK. Det gör också Robin "Bullen" Pettersson.

Foto: Roger Culmsee

Fotboll2019-12-04 18:07

Kim Ekberg är fostrad i Värmbols FC men valde att spela med Bie under ett par gymnasieår. När 20-åringen gör sitt andra klubbyte blir det till KSK.

Han har gjort tre division 2-matcher från start, men många inhopp. Den här säsongen fick dock forwarden mindre med speltid än föregående år.

– Jag vill fortsätta utvecklas och det gör man bäst om man får spela och den möjligheten är större för mig i KSK, säger Kim.

Han beskriver sig själv som snabb, full av glädje och målfarlig men att fokus kan bli bättre.

– En mycket spännande spelare som vi är glada för valde KSK, säger ordföranden Andreas Cervin.

Även Robin "Bullen" Pettersson väljer att gå samma väg. Men inte som målvakt. Nästa säsong ska han bli utespelare.

– Han har varit hos oss tidigare både som utespelare och målvakt. Nu har han sagt att han också vill konkurrera om en plats i anfallet, säger Andreas Cervin.

För Värmbol är det två kännbara förluster. Kim var en framtidsspelare och "Bullens" klubbyte innebär att VFC tappar två målvakter,  sedan tidigare har ju Jonathan Bergstedt lämnat för seriekollegan Trosa/Vagnhärad.

KSK har ytterligare två spelare klara, Hussein Iyamuremye, som provspelade med Värmbol förra året, från Sköldinge och Hälleforsnäs målvakt Albin Borg.

– Det kan komma fler nyförvärv, men vi ska vara återhållsamma och se till att vi får en trupp med bra balans, säger Andreas Cervin.

KSK har tappat Fabian Falk, som återvänder till Värmbols FC. Dessutom provspelar Robin Gustafsson med division  2-klubben.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!