Storförlust för Katrineholms SK i seriefinalen mot Eskilstuna FC

Katrineholms SK föll stort i den tuffa drabbningen mot Eskilstuna FC på hemmaplan på lördagen.

Katrineholms SK FK förlorade mot Eskilstuna FC

Fotboll2022-09-10 17:24

Matchen mellan de båda topplagen i division 4 Södermanland herr i fotboll slutade 1-7 (0-2).

Med tre omgångar kvar är Katrineholms SK på tredje plats i tabellen, och Eskilstuna FC leder serien. Tio poäng skiljer lagen åt.

Katrineholms SK:s lagledare Lars Pettersson kommenterade matchen:

- Vi förlorade mot ett bättre lag idag, dock speglar inte resultatet matchbilden. Vi har brister i vår speluppbyggnad vilket vi blir straffade ordentligt på.

Gästande Eskilstuna FC startade matchen bäst och tog ledningen. Kebba Jatta slog till, redan i tionde minuten.

Eskilstuna FC ökade ledningen till 0-2 efter en knapp halvtimmes spel, genom Herash Azizi. Direkt efter pausen slog Herash Azizi till ännu en gång och ökade Eskilstuna FC:s ledning.

Med en dryg halvtimme kvar att spela fick Nemanja Plamenic träff och ökade ledningen för Eskilstuna FC.

Katrineholms SK reducerade till 1-4 bara tre minuter senare genom Kim Ekberg. Men mer än så orkade Katrineholms SK inte med.

I den 74:e minuten ökade Herash Azizi ledningen. Azizi fullbordade därmed sitt hattrick.

Med sju minuter kvar att spela ökade Eskilstuna FC ledningen genom Ted Henriksson.

1-7-målet kom i 90:e minuten, när Matteus Navarrete Svahn gjorde mål. Det fastställde slutresultatet till 1-7.

Herash Azizi gjorde tre mål för Eskilstuna FC.

Söndag 18 september 19.00 spelar Katrineholms SK borta mot Eskilstuna International.