Standard tog rättvis seger mot Marsjö Byle

Standard startade bra i matchen mot Marsjö Byle på hemmaplan på lördagen.

IK Standard vann mot Marsjö-Byle GoIF

IK Standard vann mot Marsjö-Byle GoIF

Foto: Montage

Fotboll2022-07-02 22:17

Och 1-0-ledningen i halvtid utökades i andra halvlek. Till slut blev det 3-0 i matchen i division 6 Södermanland sydvästra herr i fotboll.

Marsjö Byles tränare Jimmy:

- Inget att diskutera om. Vi visste på förhand att det skulle bli tufft i värmen, då vi saknade många spelare. Vi hade idag med fyra spelare som gör sin första seniorsäsong, så jag tycker att vi står upp bra under första halvlek, i värmen. Standard leder med 1-0, men ändå har vi skapat lägen främst genom Hampus Moqvist och Robin Pettersson. Har man lite tur och bollen rullar ens väg så kan det mesta sitta. Nu blev det inte riktigt så, även fast Standard var det mer spelande laget i andra halvlek så hade vi våra lägen, bland annat en nick i ribban. Nu finns det inget annat än att trumma på i veckan och ladda batterierna inför första höstmatchen, som spelas redan nästa helg mot Stenkvista.

Målen gjordes av Ahmed Ali, Marcelo Navarrete Svahn och Christoffer Timan.

Standard har två segrar, en oavgjord och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Marsjö Byle har tre vinster och två förluster.

För Standard gör resultatet att laget nu ligger på sjätte plats i tabellen, medan Marsjö Byle är på nionde plats.

I nästa match möter Standard Högsjö hemma på lördag 9 juli 10.30. Marsjö Byle möter Stenkvista fredag 8 juli 19.00 borta.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!