Södertälje FK tog rättvis seger mot Ericsberg

Södertälje FK startade bra i matchen mot Ericsberg på hemmaplan på fredagen.

Södertälje FK vann mot Ericsbergs GoIF

Södertälje FK vann mot Ericsbergs GoIF

Foto: Montage

Fotboll2022-09-09 21:03

Och 2-1-ledningen i halvtid utökades i andra halvlek. Till slut blev det 3-1 i matchen i division 5 Södermanland herr i fotboll.

- Vi sprang sönder motståndarna, men fick inte igång något glänsande spel. Mycket bra med tre poäng, särskilt när vi vet att vi inte kom upp i vår bästa nivå, kommenterade Södertälje FK:s tränare Nicholas Leete.

Ericsbergs tränare Tobias Lundqvist om matchen:

- En inte alltför bra match från något lag, lågt bolltempo och många felbeslut. Inte bra att släppa till tre mål bakåt på fasta situationer, beröm till vår backlinje som stod upp bra matchen ut.

Segern var Södertälje FK:s femte på de senaste sex matcherna.

Södertälje FK fick en bra start på matchen. Jean-Pierre Maximurad slog till, redan i tionde minuten.

Laget ökade också ledningen till 2-0 i 33:e minuten, genom Maty Ibrahim. Direkt efter pausen gjorde Simon Johansson mål och reducerade åt Ericsberg. Men mer än så orkade Ericsberg inte med.

Med en dryg halvtimme kvar att spela nätade Tim Olsson och ökade ledningen för Södertälje FK. 3-1-målet blev matchens sista.

Södertälje FK har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Ericsberg har en vinst och fyra förluster.

Med fyra omgångar kvar är Södertälje FK på tredje plats i tabellen, och Ericsberg är på sjätte plats.

Nästa motstånd för Södertälje FK är Råby/Rönö. Lagen möts lördag 17 september 12.00 på Råbyborgen. Ericsberg tar sig an BK Sport borta fredag 23 september 19.00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!