Se höjdpunkterna från derbyt – tränarens sista ord

Inför lördagens prestigematch mellan KSK och Högsjö avslöjade Daniel Strandberg, tränare i Högsjö, att matchen blir hans sista. "Jag kommer att kliva av nu", säger han.

Daniel Strandberg ser tillbaka på en fantastisk tid som tränare. "Högsjö BK är en jättefin förening med en bra organisation, med mycket stöd från styrelse och publik och alla som rör sig runt laget", berömmer han.

Daniel Strandberg ser tillbaka på en fantastisk tid som tränare. "Högsjö BK är en jättefin förening med en bra organisation, med mycket stöd från styrelse och publik och alla som rör sig runt laget", berömmer han.

Foto: Olle Peterson

Fotboll2024-10-06 10:01

Under lördagseftermiddagen möttes KSK och Högsjö BK på Backavallen, i ett säsongsavslutande derby i division fyra. Men innan domaren blåste i gång matchen kom Högsjös tränare Daniel Strandberg med en bomb. 

– Det här är min final. Jag kommer att kliva av nu och gå lite i tränarpension tänkte jag. Jag har hållit på med det här i ungefär 15 år, sa han och fortsatte:

– Under de här åren har min fru fått rätta sig efter vad jag har på helgerna, så jag tänkte att jag skulle rätt mig lite efter familjen en tid framöver nu. 

Daniel Strandberg flyttade tillbaka till Högsjö från Märsta 2020.

– Tanken var att jag skulle sluta med fotbollen när jag flyttade hit. Men jag blev lockad in, via en vän, till Högsjö. Jag tänkte stanna ett år. Men sedan har det blivit två, tre och fyra år och vi har avancerat två divisioner. Det är en konst att veta när det är dags att kliva åt sidan.

Han tar med sig många fina minnen från åren i Högsjö BK. Laget har exempelvis klättrat från division sex till division fyra de senaste två åren.

Finns det någon ersättare klar?

– Jag vet att styrelsen håller på och jobbar med ett tränargäng. Men det är inte helt klart. Det överlåter jag till dem. Men det finns dialog som pågår. 

Daniel Strandberg lovar att följa laget även framöver.

– Får man behålla truppen och kanske får in något namn till så kan det gå långt med de här grabbarna. Så är det.

– Sedan utesluter jag ingenting i framtiden. Det ska man aldrig göra.

KSK tog hem segern i lördagens match mot Högsjö. Andreas Szabo gjorde matchens enda mål.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!